Διευρύνεται και αμφιδρομείται σήμερα η Αγ.Σοφίας

από Team MyPortal.gr
sms

Για τη διεύρυνση και την αμφιδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας από το ύψος της Εγνατίας και κάτω, από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, και ύστερα από πολύ καιρό, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Με τον τρόπο αυτό, δίνεται μια σημαντική διέξοδος για την καλύτερη κίνηση των αυτοκινήτων προς την Εγνατία, αποκαθίσταται σε μεγάλο βαθμό η κυκλοφορία η οποία είχε «στραγγαλιστεί» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος, από τις εργοταξιακές καταλήψεις στην οδό Βενιζέλου, η οποία είχε στενέψει και ήταν και η μόνη άνοδος.

«Σήμερα προς το μεσημέρι να δώσουμε αυτή τη δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας στην Αγίας Σοφίας έτσι ώστε το κέντρο να αποκτήσει και μία δεύτερη άνοδο προς την Εγνατία», σημείωσε ο κ. Μυλόπουλος.

Η “Αττικό Μετρό ΑΕ” προσπάθησε να παραδώσει την αμφιδρομημένη οδό, που βρίσκεται στην ”καρδιά” της πόλης, πριν από το Πάσχα και – όπως τόνισε ο κ. Μυλόπουλος – η ρύθμιση αυτή έγινε εφικτή, μετά από υποχώρηση της εργοταξιακής κατάληψης, στο νότιο τμήμα του εργοταξίου Αγίας Σοφίας. ως αποτέλεσμα της έναρξης κατασκευής του σταθμού.

Εξάλλου, μέσα στον Μάϊο, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την πρόοδο των έργων του μετρό, καθώς προγραμματίζεται ένα τριήμερο επισκέψεων σε κεντρικούς σταθμούς που είναι σχεδόν έτοιμοι. Οι επισκέψεις, υπό τον τίτλο “Η Άνοιξη στο Μετρό Θεσσαλονίκης” θα συνοδεύονται από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ξενάγηση των πολιτών στα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως, λόγω των εργασιών του μετρό.

Το καλοκαίρι θα ”ανοίξει” η Εγνατία, στο Συντριβάνι, μπροστά στη ΔΕΘ

Μετά την απομάκρυνση εργοταξιακών καταλήψεων στις οδούς Μοναστηρίου, Δελφών και Κ. Καραμανλή, στο ύψος της οδού Παπάφη, η μεγάλη αποσυμφόρηση της κίνησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται το καλοκαίρι, όπως είπε ο κ. Μυλόπουλος, όταν θα ανοίξει ο δρόμος στην Εγνατία μπροστά στο Συντριβάνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ