Διέγραψε δημοτικό σύμβουλο ο Αστ. Γαβότσης στο Ωραιόκαστρο- Τι προηγήθηκε

από Team MyPortal.gr
sms

Στη διαγραφή δημοτικού συμβούλου της παράταξής του προχώρησε χθες αργά το βράδυ ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης. Ο κ. Γαβότσης κάλεσε χθες σε συνάντηση τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης προκειμένου να αποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι με τον δημοτικό σύμβουλο Ευάγγελο Χατζηαγόρου, ο οποίος στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τόνισε ότι η διοίκηση του δήμου εκτός από ανίκανη είναι και ανήθικη με αφορμή τη δέσμευση του τραπεζικού του λογαριασμού για φερόμενα χρέη από εκμετάλλευση δημοτικής έκτασης στην περιοχή της Μυγδονίας.

Στην ίδια συνάντηση κλήθηκε και ο κ. Χατζηαγόρου ο οποίος όταν ρωτήθηκε εάν παίρνει πίσω τα όσα δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο, απάντησε ότι εμμένει στη θέση του. Μετά από αυτό, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης αποφάσισαν τη διαγραφή του κ. Χατζηαγόρου από την παράταξη “Πολιτεία με Όραμα”.

Για όσους γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις εντός της παράταξης της διοίκησης του δήμου, ήξεραν εδώ και καιρό ότι ο κ. Χατζηαγόρου είχε διαφοροποιηθεί αρκετές φορές από τις προθέσεις αλλά και αποφάσεις της διοίκησης και ήταν θέμα ημερών η απομάκρυνσή του.

Στην ανακοίνωσή της δημοτικής παράταξης αναφέρεται ότι ο κ. Χατζηαγόρου “ξεστόμισε άκρως προσβλητικούς και δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς τόσο για το σύνολο της διοίκησης όσο και για τις υπηρεσίες του δήμου μας”.

“Στην παράταξή μας, ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, η οποία υπάρχει και θα υπάρχει για να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες φαινόμενα πολιτικού τυχοδιωκτισμού δεν γίνονται ανεκτά. Η πολιτική συμπεριφορά του κ. Χατζηαγόρου προκαλεί βάναυσα το κοινό περί δικαίου αίσθημα, παραβιάζει βασικές αρχές και αξίες της παράταξής μας και λόγω των ανωτέρων τίθεται από σήμερα εκτός της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ”, σημειώνεται.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηαγόρου Ευάγγελος, κατά την προσφιλή του συνήθεια να τοποθετείται μόνο για προσωπικά του θέματα, έλαβε το λόγο και αναφέρθηκε στο θέμα οφειλής του προς το δήμο η οποία προέρχεται από τη μίσθωση αγροτεμαχίων στη περιοχή του Δρυμού κατά την περίοδο 2011-2014.

Ισχυρίστηκε ψευδώς και με απύθμενο θράσος ότι δεν ενημερώθηκε από την οικονομική υπηρεσία για την οφειλή του, γεγονός που δεν ισχύει, καθώς νομίμως και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες του επιδόθηκαν οι σχετικοί βεβαιωτικοί κατάλογοι ήδη από τις 21.03.2018.

Ο κ. Χατζηαγόρου, παρ΄ότι λοιπόν έλαβε γνώση της οφειλής του, έως και σήμερα δεν έχει προβεί σε εξόφληση ή οποιαδήποτε ρύθμιση αυτής.

Όλα τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται στο αρχείο της οικονομικής υπηρεσίας και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε έχοντος έννομο συμφέρον.

Ολοκληρώνοντας την τραγελαφική του τοποθέτηση ξεστόμισε άκρως προσβλητικούς και δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς τόσο για το σύνολο της διοίκησης όσο και για τις υπηρεσίες του δήμου μας.

Στην παράταξή μας, ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, η οποία υπάρχει και θα υπάρχει για να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες φαινόμενα πολιτικού τυχοδιωκτισμού δεν γίνονται ανεκτά.

Η πολιτική συμπεριφορά του κ. Χατζηαγόρου προκαλεί βάναυσα το κοινό περί δικαίου αίσθημα, παραβιάζει βασικές αρχές και αξίες της παράταξής μας και λόγω των ανωτέρων τίθεται από σήμερα εκτός της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ.