Δεν θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στον δήμο Αλεξάνδρειας – Το ΣτΕ δικαίωσε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο

από Team MyPortal.gr
sms

Δεν θα διεξαχθούν τελικά οι επαναληπτικές εκλογές που είχαν προκηρυχθεί για τις 7 Απριλίου στον δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη.

Ο δήμαρχος προσέφυγε στο ΣτΕ κατά απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας, που ζητούσε την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Βέροιας είχε ληφθεί έπειτα από προσφυγή του συνδυασμού “Μαζί Αλλάζουμε” με επικεφαλής τη Δώρα Κουρκουτά. Στον συνδυασμό αυτό δεν είχε επιτραπεί να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, καθώς είχε κριθεί ότι στο ψηφοδέλτιο δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις του νόμου σε σχέση με την ποσόστωση των γυναικών. Η κυρία Κουρκουτά προσέφυγε δικαστικά και αρχικά δικαιώθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο, που έκρινε ότι ο συνδυασμός της θα έπρεπε να είχε συμμετάσχει κανονικά στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ωστόσο, κατά της απόφασης αυτής προσέφυγε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ο νεοκλεγείς δήμαρχος, ο οποίος και δικαιώθηκε από το ανώτατο δικαστήριο. Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σταματούν όλες οι διαδικασίες για τις επαναληπτικές εκλογές, που είχαν δρομολογηθεί για τις 7 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι στις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη ο Παναγιώτης Γκυρίνης είχε εκλεγεί δήμαρχος στην Αλεξάνδρεια με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά (79,73%). Απέναντί του είχε τον Ηλία Ιακωβίδη από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, που έλαβε ποσοστό 20,27%.