Δ. Ασλανίδης: Είμαστε σε στενό μαρκάρισμα για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στο έργο του μητροπολιτικού πάρκου Παύλου Μελά “

από Team MyPortal.gr
sms

“Ως διοίκηση ασκούμε στενό μαρκάρισμα στις εργολήπτριες εταιρείες για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων”, τόνισε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Ασλανίδης, μιλώντας για το mega project του μητροπολιτικού πάρκου Παύλου Μελά, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Ασλανίδης υπογράμμισε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω των ιδιαιτεροτήτων του έργου και τόνισε την ανάγκη να δοθεί παράταση από τη διαχειριστική αρχή μέχρι την άνοιξη του 2025. Η παράταση αυτή, παρ’ότι το έργο επρόκειτο να παραδοθεί το προσεχές φθινόπωρο, είναι επιβεβλημένη, μεταξύ άλλων γιατί οι προβλεπόμενες φυτεύσεις των 10.000 δέντρων μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αρχές του 2026 η μετακόμιση του δημαρχείου Παύλου Μελά

Σύμφωνα με τον κ. Ασλανίδη, στις αρχές του 2026 αναμένεται να εγκαινιαστεί η λειτουργία του νέου δημαρχείου Παύλου Μελά στο κτίριο Α2 του πρώην στρατοπέδου, όπου θα στεγαστεί και η έκθεση της Εθνικής Αντίστασης.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, ήδη υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για το μουσείο όπου θα εκτίθενται οι αρχαιότητες του μετρό, ενώ αναζητείται χρηματοδότηση και για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού.

Ad hoc ρύθμιση για τον φορέα διαχείρισης

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά σε συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο έθεσε το ζήτημα της σύστασης φορέα διαχείρισης για το μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά.

Για το θέμα αυτό συζητείται το ενδεχόμενο μιας ad hoc νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να καταστεί εφικτή η σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου. Πρόθεση του δήμου Παύλου Μελά είναι στον φορέα διαχείρισης να συμμετέχουν και άλλοι φορείς, όπως η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και ο στρατός.

Για ΑΓΝΟ και Καρατάσιου

Για το πρώην στρατόπεδου Καρατάσιου, ο κ. Ασλανίδης σημείωσε ότι, πέραν των 150 στρεμμάτων που θα χρησιμοποιηθούν για το ογκολογικό νοσοκομείο, η υπόλοιπη έκταση θα πρέπει να αξιοποιηθεί ως πράσινο.
Για το ΑΓΝΟ ο δήμος Παύλου Μελά θα διεκδικήσει χρηματοδότηση ενός εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την κατεδάφιση των κτιρίων.

Αρχές του 2025 το περιαστικό δάσος αναψυχής στην Ευκαρπία

Σύμφωνα με τον κ. Ασλανίδη, ήδη έχουν αρχίσει τα έργα για τη δημιουργία περιαστικού δάσους αναψυχής σε μια έκταση 3.000 στρεμμάτων στην Ευκαρπία. Το έργο, που προχωρά από τον επιχειρηματία Σταύρο Ανδρεάδη, στο μεγαλύτερο μέρος του θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

Είμαστε περήφανοι για το έργο μας στην καθημερινότητα

Ο Δημήτρης Ασλανίδης δήλωσε υπερήφανος για το έργο της διοίκησής του στον τομέα της καθημερινότητας. “Το μεγάλο μας στοίχημα είναι η καθαριότητα”, είπε.