Χωρίς αξιόλογες μεταβολές οι ευρωαγορές, κινητικότητα στις τηλεπικοινωνίες

από Team MyPortal.gr
sms

Έπειτα από έναν πολύ καλό Νοέμβριο για τις ευρωαγορές, σήμερα τα περισσότερα χρηματιστήρια κινούνται στο άνοιγμά τους χωρίς αξιόλογες μεταβολές, παρουσιάζοντας μικτά πρόσημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος (+0,01%), ενώ ο βρετανικός FTSE υποχωρεί στο -0,35%. Αντίθετα, θετικά κινείται ο DAX στη Γερμανία (+0,17%), ο γαλλικός CAC είναι στο +0,27%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB είναι στο +0,25%.

Οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών είναι αυτές με τη μεγαλύτερη κινητικότητα, με την Ericsson να σημειώνει άνοδο 9% μετά τη σύναψη συμφωνίας με την AT&T για την κατασκευή ενός μεγάλου τηλεπικοινωνιακού δικτύου που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία ORAN, ενώ η Nokia καταγράφει πτώση 9,7%.

Η Barclays καταγράφει πτώση 3,3% αφού ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της, η Qatar Holding, προχώρησε στην πώληση περίπου 510 εκατ.λιρών (644 εκατ. δολαρίων) των μετοχών της.

Τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ για τον Νοέμβριο, καθώς και οι τιμές παραγωγού του Οκτωβρίου στην Ευρωζώνη είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν απότομα στις πρώτες συναλλαγές, αφού η αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ιζαμπέλ Σνάμπελ δήλωσε ότι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων είναι «μάλλον απίθανες», μετά την απροσδόκητα μεγάλη πτώση του πληθωρισμού.