Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

από Team MyPortal.gr
sms

Ο Ιταλός Ντάβιντ-Μαρία Σασόλι εξελέγη νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη στο Στρασβούργο.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός έλαβε 345 ψήφους υπέρ στο δεύτερο γύρο, καθώς στον πρώτο γύρω της ψηφοφορίας κανείς από τους υποψηφίους (Σκα Κέλλερ από τη Γερμανία, Γιαν Ζαχραντίλ από την Τσεχία, Σίρα Ρέγο από την Ισπανία) δεν έλαβε την απαραίτητη πλειοψηφία.

Ο Ντάβιντ-Μαρία Σασόλι γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1956 και σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο τοπικό πανεπιστήμιο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και στην τηλεόραση. Το 2009 εξελέγη για πρώτη φορά ευρωβουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα (κεντροαριστερά). Το 2012 ζήτηση την ψήφο των Ρωμαίων πολιτών για τη Δημαρχεία της πόλης χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί. Το 2014 επανεξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ίδια χρονιά τοποθετήθηκε ως ένας από τους αντιπροέδρους του Σώματος. Ο Ντάβιντ-Μαρία Σασόλι διαδέχεται στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον επίσης Ιταλό Αντόνιο Ταγιάνι ο οποίος προερχόταν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (κεντροδεξιά).