Αυστηρή προειδοποίηση Σολτς στη Ρωσία

από Team MyPortal.gr
sms

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποίησε τη Ρωσία για τυχόν στρατιωτικές κινήσεις προς τα κράτη της Βαλτικής και τόνισε ότι το ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένο να προστατεύσει όλους τους συμμάχους.

 «Θα υπερασπιστούμε κάθε τετραγωνικό εκατοστό συμμαχικού εδάφους, το κατέστησα σαφές κατά την επίσκεψη μου στις χώρες της Βαλτικής τις προάλλες, και θέλω να το επαναλάβω σήμερα», είπε ο Σολτς σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό πρόεδρο Αλεξάντερ Στουμπ.

 «Θέλουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Ο στόχος είναι πολύ σαφής: Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία να μην μπαίνει ποτέ στον πειρασμό να δοκιμάσει τα όρια και την ενότητά μας», τόνισε ο Σολτς.

 Επίσης υπογράμμισε ότι η Γερμανία θέλει να ενισχύσει τον ευρωπαϊκό πυλώνα εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και ότι μοιράζονται παρόμοιες απόψεις με τη Φινλανδία για όλα αυτά τα θέματα.

 «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η Φινλανδία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από πέρυσι. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ ενισχύει τη Φινλανδία, ενισχύει τη Σκανδιναβία και ενισχύει την κοινή μας ασφάλεια στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Γερμανός καγκελάριος.