Άτυπη συνάντηση για τη Συρία στην Αθήνα: Στο ΥΠΕΞ ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ

από Team MyPortal.gr
sms

Συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Γκέιρ Πέντερσεν θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σήμερα Παρασκευή στο υπουργείο Εξωτερικών στις 10:30.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα με την ευκαιρία της συμμετοχής του Γκ. Πέντερσεν σε άτυπη συνάντηση για τη Συρία που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, Καβούρι) κατά το διάστημα 21 – 23 Απριλίου 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη της συγκεκριμένης συνάντησης, στις 21 Απριλίου 2023, στις 12:20.

Η σημασία της συνάντησης για την Ελλάδα

Η άτυπη συνάντηση για τη Συρία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη συνδρομή του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Σε αυτή θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, και ειδικοί απεσταλμένοι κρατών – μελών της ΕΕ για τη Συρία.

Η φιλοξενία της ανωτέρω συνάντησης στην Ελλάδα αποτελεί ένδειξη του ελληνικού ενδιαφέροντος για τις εξελίξεις στη Συρία και της αναγνώρισης, από τη χώρα μας, της σημασίας επίλυσης του συριακού για την επίτευξη συνθηκών σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.