Αστυνομική επιχείρηση στη Νομική Αθηνών: Στον εισαγγελέα οι 28 συλληφθέντες

από Team MyPortal.gr
sms

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν οι 28 συλληφθέντες οι 28 συλληφθέντες σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τις φωτοβολίδες, μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας στη Νομική Σχολή της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 10 άνδρες και 18 γυναίκες, εκ των οποίων 9 αλλοδαποί (1 Ισπανός, 3 Γαλλίδες, 2 Γερμανίδες, 2 Ιταλίδες και 1 Αγγλίδα), οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τη Σχολή. Οι 15 από τους ημεδαπούς δήλωσαν ότι είναι φοιτητές.

Η αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής το πρωί της Τρίτης, σε χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών για την εκκένωση κατάληψης που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Συνολικά από τους χώρους που ερευνήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες, κράνη, πανό, ρουχισμός και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, η Αστυνομία ενημερώθηκε με ηλεκτρονικό μήνυμα για την κατάληψη, ενώ ξεκαθάρισε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες δεν υπήρχαν ανήλικοι.