«Αριστερά Μπροστά»: Έτσι πιθανότατα θα λέγεται το νέο κόμμα των Χαρίτση-Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου

από Team MyPortal.gr
sms

«Αριστερά Μπροστά» φαίνεται να είναι το πιθανό όνομα για τον νέο κομματικό φορέα που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρησή της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και των άλλων 8 βουλευτών που εναντιώθηκαν στις πολιτικές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Το όνομα «Αριστερά Μπροστά» του νέου κόμματος, με πρόεδρο της ΚΟ τον βουλευτή Αλέξη Χαρίτση, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον Νάσο Ηλιόπουλο και γραμματέα της ΚΟ την Πέτη Πέρκα, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το Σάββατο. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Ε. Αχτσιόγλου είχε δηλώσει ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Ωστόσο, για το ενδεχόμενο να είναι επικεφαλής στον νέο κομματικό σχηματισμό, η ίδια είχε απαντήσει ότι «η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα θέλει πολλή δουλειά, είναι μια συλλογική διαδικασία» και ότι «σε αυτή τη φάση θα ήταν εντελώς πρόωρο να προδικάσουμε τις εξελίξεις και δεν θα είχε και σεβασμό στη συλλογική διαδικασία». «Φαντάζεστε να σας απαντούσα ένα ναι ή ένα όχι; Θα ήταν σαν να προκαταλάμβανα μια ολόκληρη συλλογική διαδικασία», είπε.

«A la Macron»

Το όνομα «Αριστερά Μπροστά» ίσως παραπέμπει στο κίνημα «En Marche» (μετέπειτα La République en marche και Renaissance) που δημιούργησε ο Εμανουέλ Μακρόν, που διαφοροποιήθηκε από τους παλαιούς κομματικούς σχηματισμούς στην Γαλλία και κατάφερε να εκλεγεί (και να επανεκλεγεί το 2022) στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR