Άρειος Πάγος: Σήμερα η απόφαση για τη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

από Team MyPortal.gr
sms

Την Τετάρτη 24 Απριλίου αναμένεται η απόφαση για το αν οι Σπαρτιάτες θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές, καθώς, ο Άρειος Πάγος θα εκδώσει απόφαση ποιοι από τους 46 συνδυασμούς και κόμματα που έχουν καταθέσει τη σχετική αίτηση, θα λάβουν έγκριση για να κατέβουν σε αυτές.

Τις προηγούμενες ημέρες, τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά είχαν καταθέσει υπομνήματα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών, υπογραμμίζοντας τις σχέσεις των Σπαρτιατών με τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη. Η ΝΔ στο υπόμνημά της σημείωνε ότι πρόκειται για τον φυσικό ηγέτη του κόμματος και ζητούσε τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές.

Στο μεταξύ, εξελίξεις αναμένονται και από το Εκλογοδικείο, το οποίο θα κρίνει αν οι Σπαρτιάτες πρέπει να χάσουν τις έδρες τους στη Βουλή, σε περίπτωση που κρίνει ότι υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στο κόμμα και τον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κρατούμενο, Ηλία Κασιδιάρη. Στην περίπτωση που αυτό αποφασισθεί,  είτε θα οδηγήσει σε αναλογικό καταμερισμό των εδρών των Σπαρτιατών στα άλλα κόμματα είτε σε επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρειες που εκλέχθηκαν.