Απεργιακές συγκεντρώσεις πρωτομαγιάς: Και λίγοι  και μαλωμένοι

από Team MyPortal.gr
sms

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν χθες στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Θεσσαλονίκης για να τιμήσουν την εργατική πρωτομαγιά. ΓΣΕΕ και  ΑΔΕΔΥ μπορεί να προκήρυξαν απεργία, μη αποδεχόμενοι τη μεταφορά της για την ερχόμενη Τρίτη, ωστόσο ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε.

Άλλωστε και η εικόνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάθε άλλο παρά πρωτομαγιά θύμιζε, αφού σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων ήταν ανοιχτά.

Η συγκέντρωση του ΕΚΘ πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο του Εργάτη, όπου έγινε και η κατάθεση στεφάνων από τη διοίκηση και σωματεία της δύναμης του ΕΚΘ, από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης Κ. Αρβανίτη, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο.

Φυσικά και στα περισσότερα πηγαδάκια συζητιόταν οι επερχόμενες ευρωεκλογές. Όπως επίσης έδιναν και έπαιρναν οι εκτιμήσεις, ως προς τη σειρά κατάταξης, των υποψηφίων.

Η συζήτηση και οι ζυμώσεις συνεχίστηκε, αφού δεν έγινε πορεία, στα καφέ που βρίσκονται πέριξ του εργατοϋπαλληλικό κέντρου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως είχε η αναγκαστική συμβίωση των μελών  της νέας αριστεράς, του ΜΕΡΑ 25 με τους πρώην συντρόφους τους στον ΣΥΡΙΖΑ Π,Σ. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν ήταν ακριβώς αυτό που λέμε εγκάρδια. Βασικά δεν αντάλλαξαν ούτε καλημέρα. Προφανώς οι πληγές που έχουν ανοίξει, μάλλον βαθαίνουν, παρά επουλώνονται.

Τέλος να αναφέρουμε πως και πάλι το ΠΑΜΕ ήταν αυτό που είχε την πιο μαζική και δυναμική συγκέντρωση.

Πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία που κατέληξε στη συμβολή της Εγνατίας με την οδό Βενιζέλου, όπου έγινε κατάθεση στεφανιών, εκεί που βρισκόταν παλιότερα το μνημείο του εργάτη,

ΣΤ. ΑΛ.