Άντρη Παράσχου: “Όσο πιο ισχυρή ΝΔ στις ευρωεκλογές, τόσο πιο σταθερή θα είναι  χώρα”

από Team MyPortal.gr
sms

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Πλάκα

“Όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στις 9 Ιουνίου, τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις επόμενες μεγάλες αλλαγές”, δηλώνει η Άντρη Παράσχου στην “Π”.  Η νεώτερη υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας μιλάει για το διακύβευμα των ευρωεκλογών και γιατί ένας νέος άνθρωπος αποφασίζει να εκτεθεί στα κοινά.

 

Τι κάνει ένα τόσο νέο άτομο να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής;

Η πολιτική και όλα τα ευρωπαϊκά ζητήματα αφορούν τον καθέναν και την καθεμία μας ανεξαρτήτως ηλικίας. Η ενεργειακή κρίση, η ανεργία, η διασπορά ψευδών ειδήσεων, το δημογραφικό, τα εθνικά θέματα ασφάλειας και τόσα άλλα ζητήματα αφορούν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες στο σύνολο τους και η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει αποφάσεις σε πολλούς τομείς που επηρεάζουν τη ζωή μας. Ως νέα πολίτης, ακόμα και ως φοιτήτρια και πλέον ως επαγγελματίας ήθελα πάντα να συμμετέχω ενεργά στην διαμόρφωση των συνθηκών της καθημερινότητας μου και της ζωής μου κι αυτό ακριβώς είναι πολιτική. Ένας σημαντικός, λοιπόν, λόγος για την υποψηφιότητά μου στις Ευρωεκλογές είναι για μένα το να εκπροσωπήσω τη γενιά μου και όλους τους νέους και τις νέες, και ιδιαίτερα εκείνες τις γυναίκες που παλεύουν καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο, που δίνουν τις δικές τους μικρές ή μεγάλες καθημερινές μάχες. Να συνδιαμορφώσω τις συνθήκες που αφορούν εμένα, εσάς, εμάς, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, από τη Μακεδονία στην Κρήτη και από τη Βόρεια Ήπειρο στην Κύπρο.

 

Εθνικό ή ευρωπαϊκό το διακύβευμα;

Είναι διττό το διακύβευμα. Όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες,  επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή, όπως σας είπα. Όχι έμμεσα, αλλά άμεσα και σε κάθε της πτυχή. Γι’ αυτό το λόγο απαιτείται μια ισχυρή εθνική ομάδα στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο.

Παράλληλα η πρώτη τετραετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν μία τετραετία στην οποία κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε πολλές κρίσεις και τα βγάλαμε πέρα με αρκετή επιτυχία. Η δεύτερη τετραετία είναι αυτή των μεγάλων δομικών αλλαγών που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την τροχιά προσέγγισης της Ελλάδας με την Ευρώπη. Επομένως είναι πολύ σημαντική η πολιτική σταθερότητα σε εθνικό επίπεδο. Ζητάμε από τους πολίτες να στείλουν και πάλι μήνυμα ότι ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει από την εντολή την οποία μας έδωσαν τον περασμένο Ιούνιο να κυβερνήσουμε για μία τετραετία και να δρομολογήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που η χώρα έχει τόσο ανάγκη.

Είναι κρίσιμο λοιπόν η Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει ενισχυμένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να μπορεί να υπερασπίζεται με αποτελεσματικότερο τρόπο τα εθνικά συμφέροντα. Η ΝΔ είναι σήμερα το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και θέλουμε να εξακολουθούμε να δρομολογούμε και να πρωτοστατούμε στις εξελίξεις.

 

Και ο στόχος της ΝΔ; Αν δεν επιτευχθεί;

Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει σχέση με μια πενταετία πριν και είμαστε βέβαιοι πως ο λαός θα δώσει ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία. Κάθε ψήφος προς τη Νέα Δημοκρατία είναι διαβατήριο για τη συνέχιση, χωρίς ταλαντεύσεις, τόσο του κυβερνητικού έργου αλλά και των διεκδικήσεων στην Ευρώπη. Είναι γεγονός ότι τόσο η εκλογική παρουσία αλλά κυρίως η πολιτική συνέπεια και η δυναμική που δείχνει η ΝΔ εντός της κοινωνίας έχουν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη. Η κυβέρνηση του  Κυριάκου Μητσοτάκη, απέδειξε ότι με την κοινωνία στο πλευρό της μπορεί να κάνει τις μεγάλες αλλάγές που χρειάζεται ο τόπος. Παρόλο που για πρώτη φορά είμαι υποψήφια, ασχολούμαι αρκετά  χρόνια με την ενεργό πολιτική. Ταπεινά σας λέω ότι θα περάσουμε τον πήχη που θέτει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2019.

  

Το πολιτικό μήνυμα που στέλνει η ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών ποιο είναι;

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει στις 9 Ιουνίου να είναι ισχυρή. Στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά είναι μια κάλπη με πολιτικό αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση. Όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στις 9 Ιουνίου, τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις επόμενες μεγάλες αλλαγές. Οι ευρωεκλογές δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν με καμία χαλαρότητα, διότι επηρεάζουν άμεσα τις ζωές μας και στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πορεία προς μια ισχυρή και παραγωγική Ελλάδα, που μειώνει τις ανισότητες αλλά διευρύνει τις ευκαιρίες, δεν πρέπει να διακοπεί. Επιπρόσθετα, πρέπει να επιλέξουμε ποια Ευρώπη θέλουμε. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η δική μας ευρωπαϊκή ομάδα, είναι η κατεξοχήν φιλοπρόοδη δύναμη που δημιούργησε με τις πολιτικές της τη σύγχρονη Ελλάδα, και μια ισχυρή παρουσία της Νέας Δημοκρατίας εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι απαραίτητη για την ενίσχυσή μας εντός της Ένωσης.

(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Πολιτική”, 25-5-2024)