Αντίθετος στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ δημοτικός σύμβουλος της “Πρωτοβουλίας”

από Team MyPortal.gr
sms

Μόλις λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, που συμμετείχαν σε σύσκεψη με διοικητικά στελέχη του ερασιτέχνη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι θα τρέξουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι διαδικασίες για την ανέγερση της νέας Τούμπας, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δημοτικός σύμβουλος της “Πρωτοβουλίας” στο δήμο Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Τελίδης εκφράζει την αντίθεσή του στην κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ. Όπως υποστηρίζει δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα ο αποχαρακτηρισμός χώρου σχολικής στέγης για ανέγερση γηπέδου, ωστόσο, τονίζει “εκτός και αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ & η ΝΔ, μετά από σύμφωνη γνώμη Περιφερειάρχη και Δημάρχου, συμφωνήσουν ώστε να “εξυπηρετήσουν” με σχετική Συνταγματική τροποποίηση”.

Η ανάρτηση του κ. Τελίδη
Το άρθρο 24 παρ. 2 του Συντάγματος επιβάλλει ο καθορισμός της θέσης των κοινωφελών κτιρίων να είναι ο προσήκον «ενόψει τόσο του σκοπού τον οποίο εξυπηρετούν όσο και της σχέσεως αυτών προς τα λοιπά στοιχεία του σχεδίου πόλεως». Ειδικά για τα σχολικά κτίρια, η θέση τους πρέπει να καθορίζεται, σύμφωνα με την σχετική κρίση του ΣτΕ, με κριτήρια που προκύπτουν όχι μόνον από το άρθρο 24 παρ. 2 Συντάγματος αλλά και από τα άρθρα 16 παρ. 2-4 και 21 παρ. 3 Συντάγματος, που κατοχυρώνουν την προστασία της παιδείας και της νεότητας, αντίστοιχα. Ο αποχαιρετισμός χώρου σχολικής στέγης για ανέγερση γηπέδου ακόμα δεν προβλέπεται. Εκτός και αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ & η ΝΔ, μετά από σύμφωνη γνώμη Περιφερειάρχη και Δημάρχου, συμφωνήσουν ώστε να “εξυπηρετήσουν” με σχετική Συνταγματική τροποποίηση. Μέχρι τότε ας είμαστε όλοι πιο συγκρατημένοι στις δεσμεύσεις μας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι πρέπει να μελετηθεί τι θα γίνει με το σχολείο και το κολυμβητήριο που μάλλον προβλέπεται να κατεδαφιστούν αλλά όπως δήλωσε είναι νωρίς ακόμη για όλα αυτά.