Αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη – Π. Πολάκη για τα απογευματινά χειρουργεία

από Team MyPortal.gr
sms

«Άναψαν τα αίματα» κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για τα απογευματινά χειρουργεία όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης επιτέθηκε φραστικά στον υπουργός Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με τον τελευταίο να ανταπαντάει.

«Σήμερα τα απογευματινά χειρουργεία λειτουργούν χωρίς τα χρήματα του υπουργείου Ανάπτυξης. Σήμερα όποιος ασθενής θέλει, μπορεί να πάρει τα 100 από τα 125 νοσοκομεία και να ζητήσει τον γιατρό που θέλει και με τον τιμοκατάλογο να χειρουργηθεί. Σε αυτόν που περιμένει περισσότερο θα λέμε “θέλεις να πας το απόγευμα δωρεάν από το Ταμείο Ανάκαμψης;”», ανέφερε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης για τη δυνατότητα που θα δίνεται στους πολίτες να καλύψουν τα έξοδα με δαπάνες που θα εγκριθούν από το Ταμείο.

Η τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας αποτέλεσε το έναυσμα για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει στη συζήτηση και να τον κατηγορήσει πως έχει ρόλο «κασκαντέρ για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ». «Μιλάτε για τα απογευματινά χειρουργεία, έχετε αναλάβει ρόλο κασκαντέρ για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, τα νοσοκομεία δεν είναι 100 είναι 25. Πού είναι τα λεφτά σε πιο υποπρόγραμμα θα μπει αυτό το πράγμα. Δεν το έχετε ούτε ως γενικό τίτλο», είπε χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος σημείωσε πως «αυτά που ακούω από τον Πολάκη είναι αδιανόητα. Μπροστά στο ακροατήριο εξηγούσα γιατί ζητούμε την έγκριση. Γιατί λέμε μετά το Πάσχα; Έχουμε κάνει αίτημα τροποποίησης. Θα εγκριθεί. Αυτό πιστεύω» για να προσθέσει πως «αν δεν εγκριθεί από το ταμείο ανάκαμψης τότε θα πάει από το ταμείο δημοσίων επενδύσεων».

Τότε ο κ. Πολάκης άρχισε να φωνάζει και να κατηγορεί τον Υπουργό Υγείας ότι «μας μασκαρεύετε, μας κοροϊδεύετε» και ότι λέει ψέμματα με τον κ. Γεωργιάδη να αποχωρεί από την αίθουσα λέγοντας «άντε από εδώ».