Άγιο Όρος: Εγκρίθηκαν από το ΚΕΔΑΚ έργα υποδομών, πυρασφάλειας, αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης μνημείων

από Team MyPortal.gr
sms

Το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας-Θράκης), υπηρετεί τον στόχο της διαφύλαξης, συντήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αγίου Όρους, μέσω της υλοποίησης κάθε είδους έργων και παρεμβάσεων στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον και στις υποδομές της μοναστικής πολιτείας, πάντα με σεβασμό στις ιδιαίτερες συνθήκες, την παράδοση, την αρχιτεκτονική και την αισθητική του χώρου.

Στα περισσότερα από 40 χρόνια της λειτουργίας του, έχει εγκρίνει κι έχει υλοποιήσει περισσότερα από 2.000 έργα στην Αθωνική Πολιτεία (οικοδομικά, λιμενικά, ενεργειακά, δασικά και άλλα έργα).

Στη χθεσινή (Τρίτη 16 Απριλίου 2024) συνεδρίαση του ΚΕΔΑΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του νέου Διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αναστάσιου Μητσιάλη, των στελεχών του φορέα και των μελών του Δ.Σ., εγκρίθηκε η πρόοδος σημαντικών έργων που αφορούν σε λιμενικές υποδομές, στην πυρασφάλεια, στην αντιπλημμυρική προστασία, στην αποκατάσταση μνημείων και στην κατασκευή έργων υποδομών εντός του Αγίου Όρους.

Το Υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, μέσω του ΚΕΔΑΚ, μετρά περισσότερα από 40 χρόνια αδιάλειπτης συνδρομής στα έργα του Αγίου Όρους, σε αγαστή συνεργασία με την Ιερά Επιστασία και την Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους.