Αυστραλία: Η κυβέρνηση της χώρας θα επιτρέψει τις εξαγωγές κάνναβης για ιατρική χρήση

από Team MyPortal.gr
sms

Η Αυστραλία αποφάσισε να δώσει άδεια για την εξαγωγή κάνναβης που χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς. Αυτό την καθιστά την τέταρτη χώρα που το κάνει παγκοσμίως, σε μια προσπάθειά της να κερδίσει ένα κομμάτι από την αναπτυσσόμενη αυτή αγορά, που εκτιμάται στα 55 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η καλλιέργεια κάνναβης στην Αυστραλία είναι σχετικά περιορισμένη, καθώς η χρήση της για ψυχαγωγικούς σκοπούς παραμένει παράνομη. Ωστόσο, η κυβέρνηση ελπίζει ότι η χρήση της για ιατρικούς σκοπούς, που νομιμοποιήθηκε πέρυσι, αλλά και οι εξαγωγές θα αυξήσουν την παραγωγή.

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να δώσουμε στους γεωργούς και τους παραγωγούς τις καλύτερες ευκαιρίες για να γίνουν οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς ιατρικής κάνναβης» τόνισε ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ.

Σύμφωνα με τον Χαντ, η νέα νομοθεσία θα περιλαμβάνει τον όρο ότι οι παραγωγοί θα πρέπει πρώτα να καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών στην περιοχή τους, προτού προχωρήσουν στην εξαγωγή της υπόλοιπης παραγωγής τους.

Παρά την αυξανόμενη ζήτηση, μόνο η Ουρουγουάη, ο Καναδάς και η Ολλανδία έχουν μέχρι στιγμής νομιμοποιήσει την εξαγωγή της θεραπευτικής κάνναβης. Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να το κάνει τους επόμενους μήνες.