Α. Λοβέρδος για ευρωεκλογές: Στόχος μας να είμαστε το μεγαλύτερο από τα μικρά κόμματα με ποσοστό κοντά στο 5%

από Team MyPortal.gr
sms

Με αφορμή της επερχόμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8, όπου βρέθηκε καλεσμένος ο Ανδρέας Λοβέρδος, Ιδρυτής, Πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες» και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ερωτηθείς αρχικά, για το πώς αποφάσισε ταυτόχρονα με την προεδρία του κόμματος να κατέβει και ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές, ο κ. Λοβέρδος απάντησε «έπρεπε να βοηθηθεί το κόμμα να περάσει το 3%, να κερδίσει μία ή και δύο έδρες εάν γίνεται και να υπάρχει πραγματικά στο ελληνικό πολιτικό σύστημα με αξιώσεις. Εάν δεν ήμουν υποψήφιος, αυτό θα ήταν πρόβλημα, γιατί εγώ είμαι αναγνωρίσιμος σε όλη την Ελλάδα. Η δε επιλογή που κάναμε είναι οι υποψήφιοι να μην είναι πρόσωπα με διάσημο όνομα, χωρίς πολιτικότητα».

Όσον αφορά τώρα την περίπτωση που εκλεγεί, πράγμα που σημαίνει πως θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, δήλωσε «για ένα χρονικό διάστημα θα είμαι στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια θα γυρίσω στην Ελλάδα. Διότι, το κόμμα εφόσον περάσουμε το 3% και κατά πολύ, όπως είναι ο στόχος μας, στόχος μας δηλαδή είναι να είμαστε το μεγαλύτερο από τα μικρά κόμματα με ένα ποσοστό κοντά στο 5%. Αυτό είναι κάτι που επιτυγχάνεται και τότε ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή μας στο ελληνικό πολιτικό σύστημα με μεγάλες αξιώσεις. Θα μείνω λοιπόν, για ένα διάστημα, δεν θα εξαντλήσω όμως τη θητεία μου, διότι οι ευρωεκλογές γίνονται για Ευρωκοινοβούλιο 5 ετών, άρα οι εθνικές εκλογές θα γίνουν σε δυόμιση χρόνια μετά τον Ιούνιο στην Ελλάδα. Συνεπώς ούτως ή άλλως η θητεία μου θα διακοπεί. Δεν είναι μόνο ανάγκη να είσαι υποψήφιος, αλλά όταν έχεις εθνικές εκλογές πρέπει και να τις προετοιμάσεις. Συνεπώς, έχουμε συνεννοηθεί μέσα στο ψηφοδέλτιό μας ότι πρέπει να δουλέψουμε με πάρα πολύ ένταση και να διαψεύσουμε τα προγνωστικά, ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές πάνε εκεί για τα λεφτά και ότι δεν προσφέρουν, διότι κάτι τέτοιο λένε οι πολίτες σήμερα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Εμείς δεν έχουμε εκλογές για κυβέρνηση στην Ελλάδα. Στις 9 Ιουνίου έχουμε εκλογές για να αναδειχθούν οι 21 εκπρόσωποί μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρέπει εκεί να κάνουν δουλειά α) για την Ευρώπη και β) για την Ελλάδα στην Ευρώπη».