Α. Διαμαντοπούλου για μη κρατικά ΑΕΙ: Ουσιαστικά, για το νομοσχέδιο συναινούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

από Team MyPortal.gr
sms

Για «συναίνεση» Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια έκανε λόγο σε δηλώσεις της η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η πρώην Επίτροπος της Κομισιόν και πρώην υπουργός τόνισε αρχικά στην ΕΡΤ πως «είναι το τέλος ενός δόγματος ενός μύθου γύρω από τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Έχει δημιουργηθεί ένας μύθος ότι είναι κάτι φοβερό για το οποίο πολεμούμε και δίνουμε μάχες και το παλεύουμε και τα λοιπά. Αυτό γίνεται πάνω από 25 χρόνια».

Η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε στη συνέχεια ότι «στη Βουλή έχουμε επί της ουσίας συναίνεση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι ένα κόμμα με μία μακρά ιστορία διακυβέρνησης που γνωρίζει την πραγματικότητα. Η συναίνεση είναι στην ουσία είναι σε δύο ζητήματα, το ένα είναι το συνταγματικό και το άλλο είναι η ουσία. Λέμε ναι ή όχι; Λέμε τέλοςσε αυτή την απαγόρευση; Λέμε τέλος σε αυτό το δόγμα που κρατάει τη χώρα σε μία περίεργη ομηρία;».

«Η εμπορευματοποίηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή με τα κολέγια δεν έχει προηγούμενο. (…) Το θέμα είναι πώς θα ελέγξουμε και πώς θα βάλει η χώρα κανόνες, γιατί αυτά τα επιχειρήματα για εμπορευματοποίηση, όλη η επιχειρηματολογία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι μία επιχειρηματολογία του φόβου, δηλαδή απαγορεύουμε κάτι να γίνει γιατί φοβόμαστε ότι δεν μπορούμε να το ελέγξουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.

Κλείνοντας, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι «πρέπει να χτυπήσουμε σοβαρό καμπανάκι στους νόμους που έχει βγάλει κυβέρνηση για τα δημόσια πανεπιστήμια γιατί εγώ δε βλέπω να υπάρχει αποτέλεσμα».