Τριβές και αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Π.Γ. του κόμματος – Απουσιάζει ο Π. Πολάκης

από Team MyPortal.gr
sms

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε κλίμα πόλωσης και αντιπαραθέσεων. Είναι η δεύτερη – μέσα σε μια εβδομάδα – συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί με θέμα το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκηκαι την επόμενη ημέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε για τα όσα συμβαίνουν πως, «ζητήσαμε από τον κύριο Κασσελάκη να τραβήξει πίσω το εξώδικο. Δεν το έκανε. Άρα λοιπόν θα πρέπει ίσως αύριο να πάμε σε ένα αυστηρό διάβημα».

Στην συνεδρίαση βρίσκονται η Όλγα Γεροβασίλη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ απουσιάζει ο Παύλος Πολάκης.

Τέμπη: Πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη θα καταθέσει την επόμενη Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Νίκος Παππάς.

«Την ερχόμενη Τετάρτη θα καταθέσουμε πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για όσους ευθύνονται για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος. Μπορεί να έχει περάσει κάποιος καιρός, αλλά οι μνήμες μένουν ζωντανές και η μάχη που δίνουμε δεν είναι απλώς μια μάχη για να λάμψει η αλήθεια για το παρελθόν. Είναι για να αποκαταστήσουμε τη σχέση της κοινωνίας με την πολιτεία», τόνισε ο κ. Παππάς, σχολιάζοντας: «Αν ο κ. Μησοτακης και η ΝΔ εννοούν όσα λένε, δεν έχουν παρά να ανοίξουν την πόρτα για τη διερεύνηση αυτής της δυσώδους και προσβλητικής για τη μνήμη των θυμάτων υπόθεσης».