Π. Πολάκης: Η πολιτική δεν είναι one man show, είναι ομάδα και θέλει αρχηγό που συντονίζει

από Team MyPortal.gr
sms

«Από μια τραυματική εμπειρία κανείς δεν βγαίνει εντελώς αλώβητος, αλλά θεωρώ ότι μέχρι στιγμής βγαίνω νικητής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξή του στο ZARPA RADIO 89.6, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, τόνισε ότι «το να είσαι στην κεφαλή είναι αλλιώς, αν και χωρίς ομάδα δεν κάνει τίποτα, αλλά και η κεφαλή είναι αυτή που ανοίγει δρόμους και την κρίσιμη στιγμή παίρνει αποφάσεις».

«Είχα δίκαιο για όλα όσα είχα γράψει και κάποιοι τα προσέλαβαν ως κριτική στην ηγεσία και αυτό φάνηκε και από το αποτέλεσμα του ’23 σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε.

Στη συνέχεια είπε ότι ήταν ένας από τους ανθρώπους που στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη σημειώνοντας πώς «πίστευε ότι ο Κασσελάκης θα είχε διείσδυση στη νεολαία και την ικανότητα να επεκτείνει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

Ανέφερε ωστόσο, ότι «η πολιτική δεν είναι one man show, είναι ομάδα και θέλει αρχηγό που συντονίζει την ορχήστρα και πολιτικό επιτελείο. Αυτό το πράγμα δεν είχε και δεν έχει τη δυνατότητα να το συγκροτήσει. Δυστυχώς, κάλυψε, ακόμα και πολύ σωστά πράγματα τα οποία εκφώνησε σε συγκεντρώσεις, η τεράστια υπερπροβολή της προσωπικής του εικόνας στα social media», είπε.

«Η κοινωνία έβλεπε τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά δεν τον άκουγε γιατί τον κάλυπτε όλη αυτή η ιστορία», έκανε λόγο και για «βλακείες της τελευταίας στιγμής των δικών μας αλλά και όλη η διαδρομή που ακολουθήσουν στο όνομα του να διεκδικήσουμε το κέντρο» στις προηγούμενες εκλογές.

«Το θέμα είναι το πώς κερδίζεις το κέντρο γιατί είναι μια θολή και απροσδιόριστη έννοια. Το κέντρο πάει πάντα με αυτόν που φαίνεται πιο ισχυρός. Στη ζωή τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, η λύση όμως έχει χρώμα, είναι είτε συντηρητική είτε προοδευτική, δεν υπάρχει κεντρώα λύση», ανέφερε ο Πολάκης.

Σχολίασε επίσης ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσει ξεκάθαρο αντιπολιτευτικό λόγο και περιφερειακή ανασυγκρότηση, να αποκτήσει χαρακτηριστικά ισχυρής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει κυβέρνησης».

Για το ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο κ Πολάκης είπε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει βαρύτατο τραυματισμό στο συλλογικό υποσυνείδητο με τη χρεοκοπία του 2010, με όλη τη συμμετοχή του ειδικά από τη σημιτική περίοδο στη χρεοκοπία της χώρας. Από αυτό δεν μπορεί να ξεφύγει το ΠΑΣΟΚ».

Συμπλήρωσε ότι «το κενό αντιπολίτευσης θα καλυφθεί, η ιστορία απεχθάνεται το κενό. Κι εγώ θέλω να το καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ». Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασιών είπε: «Όποιος θέλει ας έρθει αλλά προγραμματικά…Ο απογευματινός τους ίσκιος νομίζουν πως είναι το πολιτικό τους μπόι».

Αναφερόμενος και πάλι στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Ο κόσμος που έφυγε, περιμένει, δεν έχει πάει αλλού, αλλά δεν θα περιμένει για πολύ», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, θα επανακάμψει, αν δει αλλαγή.

Διαφωνώντας με όσους θέλουν τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν μπορεί κανείς να απαγορεύει σε κανέναν να κατέβει. Εγώ προσπαθώ να φεύγω μπροστά και να είμαι πάνω από αυτά».

Τέλος, ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι και σοσιαλιστική επανάσταση, είναι βαθιές τομές. Κάποια πράγματα από αυτά τα έκανε ο Καραμανλής το ’74. Είναι βαθιές μεταρρυθμίσεις και τομές».