Νεκρός ο αρχηγός των τρομοκρατών της Χαμάς στον Λίβανο

από Team MyPortal.gr
sms

H τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε τη Δευτέρα (30/09) ότι ο επικεφαλής της στον Λίβανοεξουδετερώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου ο στρατός του Ισραήλ διεξάγει επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ.

«Ο Φάταχ Σαρίφ Αμπού αλ Αμίν, επικεφαλής της Χαμάς στον Λίβανο και μέλος της διοίκησης του κινήματος στο εξωτερικό σκοτώθηκε σε πλήγμα εναντίον του σπιτιού του στον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων αλ Μπας, στον νότιο Λίβανο», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει από τις 23 Σεπτεμβρίου τους βομβαρδισμούς του εναντίον του Λιβάνου προκειμένου, όπως αναφέρει, να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ που έχουν εκτοπιστεί λόγω της ανταλλαγής πυρών με τη Χεζμπολάχ.

Από την αρχή του πολέμου στη Γάζα το Ισραήλ έχει στοχοθετήσει αξιωματούχους της Χαμάς στον Λίβανο.

Στις 2 Ιανουαρίου εξουδετερώθηκε κοντά στη Βηρυτό σε πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ ο δεύτερος στην ιεραρχία της τρομοκρατικής οργάνωσης Σάλεχ αλ Αρούρι.

Τον Αύγουστο ισραηλινό πλήγμα εναντίον οχήματος στην πόλη Σάιντα, στον νότιο Λίβανο, προκάλεσε την εξουδετέρωση του Σάμερ αλ Χατζ, υπεύθυνου της Χαμάς στον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων Άιν αλ Χελουέ.