Πολλοί Συριζαίοι στην εκδήλωση του Ραγκούση

από Team MyPortal.gr
sms

Aν ο στόχος του ήταν να πετύχει όσο γίνεται περισσότερες παρουσίες από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον το πέτυχε. Ο λόγος για τον πρώην υπουργό και μέλος του Κινήματος Αλλαγής Γιάννη Ραγκούση, που πραγματοποίησε χτες το βράδυ εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης».

Ποιοι ήταν παρόντες; Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς, ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, αλλά και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλης, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός, το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Θοδωρής Μαργαρίτης, αλλά και αρκετοί παλιοί εκσυγχρονιστές, όπως ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος.

Ο Γιάννης Ραγκούσης επανέλαβε τη θέση του για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ως Κίνημα Αλλαγής ή θα επιστρέψουμε στη συντελεσμένη προοδευτική παράταξη και θα αναγεννηθούμε ή θα σβήσουμε. Στις μεταμνημονιακές συνθήκες, όταν θα έχει αντικειμενικά αρθεί η κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης, οποιαδήποτε νέα κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ θα είναι προδοσία της προοδευτικής παράταξης. Θα είναι απόδειξη εξάρτησης από τη μεταπρατική ολιγαρχία», σημείωσε.

Υπέρ της συνεργασίας τάχθηκε και ο καθηγητής Νίκος Μουζέλης ο οποίος τόνισε ότι ο προοδευτικός δρόμος στην Ευρώπη προϋποθέτει τη συνεργασία της σοσιαλδημοκρατίας με την ριζοσπαστική Αριστερά. Ειδικότερα για την Ελλάδα εξέφρασε την άποψη ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι αν συνεργαστεί με την ΝΔ θα χάσει τα σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά του και θα έχει καθοδική πορεία.

Ο καθηγητής Γιώργος Σωτηρέλης στο ερώτημα αν ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ χωράει στην προοπτική μιας νέας προοδευτικής παράταξης, είπε ότι για το διάστημα πριν από τις εκλογές «η απάντηση πρέπει να είναι αρνητική». Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την αλλαγή πλεύσης του προς την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας δεν έγινε σοβαρή και υπεύθυνη δύναμη της Αριστεράς. Ο κ. Σωτηρέλης υπογράμμισε ότι αν μετά τις εκλογές κανένα κόμμα δεν έχει αυτοδυναμία, να επιδιωχθεί η προοπτική της εθνικής συνεννόησης. «Αυτό σημαίνει ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να θέσει ως όρο συνεργασίας τη συμμετοχή και των δύο κομμάτων σε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, με τρίτο πρόσωπο πρωθυπουργό, έστω και με ψήφο ανοχής του δεύτερου εκλογικά. Όποιος αρνηθεί θα αναλάβει το κόστος δεύτερων εκλογών με απλή αναλογική, οπότε οι συσχετισμοί θα είναι διαφορετικοί και δεν θα αρκούν πλέον δύο για σχηματισμό κυβέρνησης».