“Παρούσα” για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η Γεροβασίλη

από Team MyPortal.gr
sms

Την υποψηφιότητά της στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ έναντι στον Στέφανο Κασσελάκη ανακοίνωσε από του βήματος του συνεδρίου η Ολγα Γεροβασίλη.

«Ακούω τον εύλογο προβληματισμό, μήπως μια εσωκομματική διαδικασία τώρα, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. Μακάρι να μη χρειαζόταν» ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη, για να συνεχίσει, λέγοντας πως «πιστεύω, όμως, βαθιά ότι είναι αναγκαίο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι».
«Όλες και όλοι έχουμε ευθύνη. Μου αναλογεί μερίδιο της ευθύνης. Έτσι, στην πρόσκληση του Προέδρου απαντώ: Είμαι παρούσα. Ως υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό επιβάλει το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Απέναντι στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Απέναντι στην ιστορία του χώρου μας και στους αγώνες που δώσαμε μαζί» εξήγησε η κυρία Γεροβασίλη.
«Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη. Ούτε στα πιο δύσκολα. Πάντα έβαζα πλάτη. Είμαι υπερήφανη που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα», σημείωσε.

«Αγαπητέ Πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από όλους εμάς. Δεν αμφισβητώ την αγάπη σου, αλλά όχι», τόνισε η πρώην υπουργός, απευθυνόμενη στον κ. Κασσελάκη. «Αντίπαλος μας είναι η Δεξιά του Μητσοτάκη. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι εδώ μέσα. Δεν είναι αρένα το Συνέδριό μας» τόνισε με το βλέμμα στραμμένο στις εσωκομματικές εξελίξεις. «Όχι άλλοι εχθροί ανάμεσα μας. Όχι άλλος διχασμός μεταξύ μας» πρόσθεσε.
«Σήμερα, όμως, πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί διαρκώς» παρατήρησε, λέγοντας ότι «πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία» και υπογράμμισε το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως βασικού αντιπάλου της ΝΔ.

«Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης» ξεκαθάρισε, μιλώντας για πολύ υψηλές απαιτήσεις, συμπληρώνοντας ότι «έχουμε κυβερνήσει τον τόπο με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό. Και είμαστε περήφανοι για όλα όσα πετύχαμε».

Αναφερόμενη εμμέσως στον Στέφανο Κασσελάκη, υποστήριξε ότι «δεν αρκεί να λέμε απλά ότι “μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη». «Να σταματήσουμε να λέμε τη μια μέρα το ένα και την άλλη το αντίθετο» επισήμανε, εστιάζοντας στη σοβαρότητα και την αξιοπιστία. «Η επικοινωνία πρέπει να υπηρετεί πολιτικό σχέδιο όχι να την αντικαθιστά» δήλωσε και έθεσε θέμα καταστατικών αρχών και αποφασιστικότητας.