Τι ζητούν οι επαγγελματίες και οι έμποροι της Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό

από Team MyPortal.gr
sms

Πακέτο αιτημάτων που στοχεύουν στην ουσιαστική στήριξη και την  επανεκκίνηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας περιλαμβάνονται στο  υπόμνημα που κατέθεσε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού  Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), Γιώργος Μουτσογιάννης.

Στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με  εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης, ενόψει τη ΔΕΘ, ο κ.  Μουτσογιάννης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό:

1.Την πλήρη κατάργηση του άδικου μέτρου τεκμαρτής φορολόγησης  επαγγελματιών και των κριτηρίων αυτής (αριθμός υπαλλήλων – μισθολογίου  μισθωτών – τριετιών).

2.Την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, τόσο για τα φυσικά όσο  και για τα νομικά πρόσωπα.

3.Την μείωση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος για τα νομικά  πρόσωπα.

4.Την αύξηση των δόσεων του φόρου εισοδήματος σε 12 από 8 που είναι  σήμερα.

  1. Να επανέλθουν ή να ψηφιστούν άμεσα ρυθμίσεις οφειλών προς  ασφαλιστικά ταμεία και ΔΟΥ σε τουλάχιστον 120 δόσεις χωρίς τις  απαγορευτικές ή περιοριστικές προϋποθέσεις για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη  ένταξη επαγγελματιών.
  2. Να δοθεί κρατική επιδότηση για τις ανατιμήσεις του ρεύματος τόσο για τα  νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις.
  3. Με νομοθετική παρέμβαση να απαγορευτούν οι διακοπές παροχής  ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επαγγελματίες εξαιτίας οφειλών της  περιόδου της ενεργειακής κρίσης.
  4. Την προστασία της επαγγελματικής στέγης, δίνοντας παράταση δύο ετών  για όσα συμβόλαιο λήγουν φέτος.
  5. Στις ρυθμιζόμενες οφειλές να υπάρξει άρση των λογαριασμών. 10. Την υλοποίηση προγραμμάτων επιδότησης των θέσεων εργασίας.

Αριστοτέλους 3, τ.κ. 54624, τηλ./ Fax: 2310.270027 Website: www.oeeth.gr Email: info@oeethess.gr 

Σελίδα 1 από 2

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ  ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

11.Να αυξηθούν τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων  σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 ατόμων με μεγαλύτερη περίοδο  υλοποίησης.

  1. Την επίσπευση των εργασιών του FlyOver, χωρίς άλλες καθυστερήσεις,  καθώς επηρεάζεται σημαντικά η αγορά και το κυκλοφοριακό της  Θεσσαλονίκης.

«Μολονότι τα χρήματα που διατέθηκαν από την Πολιτεία για την  αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της πανδημίας και της αύξησης του  ενεργειακού κόστους έδωσαν μία μικρή ανάσα, δεν αποτελούν κινήσεις  ανάτασης της επιχειρηματικότητας», τονίζεται, μεταξύ άλλων στο υπόμνημα  της ΟΕΕΘ.

Επιπλέον, ο κ. Μουτσογιάννης έθεσε στον πρωθυπουργό μια σειρά από  ζητήματα που αφορούν σωματεία – μέλη της ΟΕΕΘ.

Ειδικότερα, η Ένωση Επαγγελματιών Αισθητικών Β. Ελλάδος (Ε.ΕΠ.Α.Β.Ε)  υπογραμμίζει την ανάγκη της ένταξης του κλάδου της αισθητικής στο  πρόγραμμα ΕΣΠA, καθώς και το άνοιγμα του τμήματος Αισθητικής  Κοσμητολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Επιπλέον, το Σωματείο  Κυλικειαρχών Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»  προτείνει η διάθεση του δεκατιανού σε όλους τους μαθητές να γίνεται μέσω  των σχολικών κυλικείων με το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

Την επαναφορά του ΦΠΑ στο 13% (από 24% που είναι σήμερα) στον καφέ,  ζητά η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπάρ νομού Θεσσαλονίκης,  την καταπολέμηση του φαινομένου των ανεξέλεγκτων «μαύρων» ιδιαίτερων  μαθημάτων επισημαίνει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Β.

Ελλάδας «PALSO», ενώ ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς  Θεσσαλονίκης (ΣΕΚΛΘ) ζητά, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των κτιριακών  εγκαταστάσεων και υποδομών, το «πάγωμα» στις αυξήσεων των  μισθωμάτων, καθώς και την λειτουργία περιφερειακού ιατρείου με την κάλυψη  της θέσης του μονίμου ιατρού.