Η Χαμάς έχει εισχωρεί επικίνδυνα στην Ευρώπη- Έλαβε εκατ. από φιλανθρωπικές οργανώσεις

από Team MyPortal.gr
sms

Ητρομοκρατική οργάνωση έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο ακτιβιστών που χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές της και σπέρνουν το μίσος κατά του Ισραήλ σε ολόκληρη την ήπειρο, αποκαλύπτει μια νέα έκθεση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ELN.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, που αναδημοσιεύεται στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο The Free Press, από τις 7 Οκτωβρίου, οπότε οι τρομοκράτες της Χαμάς δολοφόνησαν περισσότερους από 1.200 ανθρώπους μέσα σ΄ένα 2ωρο, τα αντισημιτικά σχόλια έχουν αυξηθεί δραματικά ανά την Ευρώπη και εξηγεί:

Στην Ολλανδία, άγνωστοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τους Εβραίους, χαρακτηρίζοντάς τους «παιδοκτόνους» και «βρώμικους Εβραίους».

Το καλοκαίρι, οι Βρετανοί ψηφοφόροι εξέλεξαν τέσσερις πολιτικούς που τάσσονται κατά του Ισραήλ. Θεωρούν τον πόλεμο αντιποίνων του εβραϊκού κράτους κατά της Χαμάς ως «γενοκτονία», με έναν μάλιστα να έχει φτάσει στο σημείο να αμφισβητεί το γεγονός ότι οι τρομοκράτες βίασαν τα θύματα τους.

Την Τρίτη European Leadership Network, ένα μη κερδοσκοπικό δίκτυο, κυκλοφόρησε έκθεση, η οποία κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά στον ιστότοπο Free Press εξηγώντας την προέλευση αυτού του εντεινόμενου αντισημιτισμού.

Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ένα εκτεταμένο δίκτυο που συνδέεται με τη Χαμάς σε όλη την Ευρώπη, χρησιμοποιεί φιλανθρωπικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις για να ενισχύσει οικονομικά την τρομοκρατική ομάδα.

Η έκθεση, με τίτλο «Η Χαμάς στην Ευρώπη» επικεντρώνεται σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες και υποστηρίζει ότι η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση είναι πιο ενεργή εκτός της Γάζας: στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Οι εκατοντάδες σελίδες της έκθεσης περιγράφουν λεπτομερώς τις ιστορίες τουλάχιστον δώδεκα ατόμων με ισχυρές διασυνδέσεις στη Χαμάς που ζουν στην Ευρώπη ενώ συγκεντρώνουν χρήματα, ασκούν πιέσεις και κάνουν εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης για λογαριασμό της τρομοκρατικής ομάδας.

  • Ο 62χρονος Mohammad Hannoun, με καταγωγή από την Ιορδανία και κάτοικος στη Γένοβα της Ιταλίας, έχει ενισχύσει το ταμείο της Χαμάς με τουλάχιστον 4 εκατομμύρια δολάρια την τελευταία δεκαετία. Ο Ιορδανός τον οποίο η έκθεση περιγράφει ως «το επίκεντρο των Ιταλών ηθοποιών που δρουν υπέρ της Χαμάς», έχει ενισχύσει την τρομοκρατική ομάδα την τελευταία δεκαετία μέσω της Φιλανθρωπικής Ένωσης Αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο οργανισμός με έδρα την Ιταλία, τον οποίο ίδρυσε ο Hannoun το 1994, «προφανώς συγκεντρώνει κεφάλαια για ανθρωπιστικούς σκοπούς, αλλά στην πραγματικότητα βοηθά στη χρηματοδότηση της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς».

Μόλις τρεις μέρες μετά τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, ο Hannoun δήλωσε σε Ιταλό δημοσιογράφο ότι η εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ ήταν «αυτοάμυνα». Ο Hannoun, ο οποίος ζει στη Γένοβα, βοήθησε στην προώθηση αντι-ισραηλινών διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα της Μεσογείου μέσω αναρτήσεων στη σελίδα του στο Facebook.

  • Ο Majed Al-Zeer, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και αυτός στέλεχος της Χαμάς από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, είναι «ο εγκέφαλος της δραστηριότητας που συνδέεται με τη Χαμάς» στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, σύμφωνα με την έκθεση.

Το 1996, ο Al-Zeer, 62χρονος Βρετανο-Ιορδανός πολίτης, ίδρυσε το Palestinian Return Centre, το οποίο ασκεί πιέσεις στο βρετανικό κοινοβούλιο και κατέχει ειδικό καθεστώς στον ΟΗΕ επιτρέποντας στα μέλη του να παρακολουθούν συναντήσεις και να «στηρίζουν τις δράσεις υπέρ των Παλαιστινίων στο Ηνωμένο Βασίλειο και το εξωτερικό».

Το 2010, το Ισραήλ κήρυξε το Παλαιστινιακό Κέντρο Επιστροφών ως «παράνομο σωματείο», δηλώνοντας ότι «είναι μέρος του κινήματος της Χαμάς».

Παρόλο που οι γερμανικές αρχές έχουν προσδιορίσει το Παλαιστινιακό Κέντρο Επιστροφών ως πιθανό κέντρο δράσης της Χαμάς, ο Al-Zeer συνεχίζει να ζει και να οργανώνει διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται από το 2014 αφότου εγκατέλειψε το Ηνωμένο Βασίλειο.

  • Ο Amin Abou Rashed, τον οποίο οι ολλανδικές αρχές συνέλαβαν πέρυσι επειδή φέρεται να χορήγησε στην οργάνωση περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια έχει μία στρατηγική να κρύβεται πίσω από «υποτιθέμενες φιλανθρωπικές οργανώσεις» και για την «προώθηση της ιδεολογίας της Χαμάς»,  μέσω υποτιθέμενων φιλανθρωπικών οργανώσεων όπως το ίδρυμα Αl Aqsa.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Rashed απέκτησε άσυλο στην Ολλανδία το 1992 και έχει φωτογραφηθεί με τον αποθανόντα ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε και άλλους αξιωματούχους της τρομοκρατικής ομάδας.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ηγεσίας κατάφερε να διασυνδέσει αυτές τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και τα άτομα με τη Χαμάς μέσω δημοσίως διαθέσιμων πληροφοριών, όπως αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μη κερδοσκοπικές καταχωρίσεις.

Ο Mark Sachs, διευθυντής του European Leadership Network, με έδρα τις ΗΠΑ, δήλωσε τα εξής: «Είναι σημαντικό εμείς στη Δύση να αρχίσουμε να ξυπνάμε και να αντιληφθούμε πόσο εξελιγμένη είναι η Χαμάς».

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν εκτιμήσει ότι από τις αρχές του 2024, η Χαμάς έχει λάβει έως και 10 εκατομμύρια δολάρια το μήνα από αυτές τις υπόγειες ομάδες, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στη Γηραιά Ήπειρο.

«Η Χαμάς εκμεταλλεύτηκε τα δεινά στη Γάζα για να ζητήσει κεφάλαια μέσω εικονικών φιλανθρωπικών οργανώσεων που ψευδώς ισχυρίζονται ότι βοηθούν τους αμάχους στη Γάζα», ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Η Χαμάς θεωρεί ότι η Ευρώπη ως βασική πηγή συγκέντρωσης κεφαλαίων και έχει διατηρήσει την εκπροσώπησή της σε ολόκληρη την ήπειρο για πολλά χρόνια, εν μέρει για τη συγκέντρωση κεφαλαίων μέσω εικονικών φιλανθρωπικών οργανώσεων».

Για τον Sachs, τα ευρήματα της έκθεσης είναι απόδειξη ότι τα πλοκάμια της Χαμάς έχουν εξαπλωθεί πολύ πέρα ​​από τη Μέση Ανατολή.

«Πολλοί Αμερικανοί τείνουν να κοιτάζουν τη Χαμάς και να πιστεύουν ότι επειδή βρίσκονται κυρίως στη Γάζα, πρόκειται για μια απομονωμένη και καθυστερημένη ομάδα ατόμων», είπε ο Sachs, πρώην διευθυντής της AIPAC, της μεγαλύτερης αμερικανικής ομάδας λόμπι υπέρ του Ισραήλ.

«Είναι κάθε άλλο παρά – είναι περίπλοκο, είναι παγκόσμιο και έχουν πράκτορες σε όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες που εργάζονται ενεργά ενάντια στα συμφέροντα της Δύσης», πρόσθεσε.

«Έχουν ονόματα που ακούγονται αβλαβή», είπε ο Sachs για το δίκτυο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών. «Αλλά αυτές είναι επιχειρήσεις της Χαμάς».