Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 2% εν μέσω ανησυχιών για την κινεζική ζήτηση

από Team MyPortal.gr
sms

Απώλειες άνω του 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου  τη Δευτέρα, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην Κίνα μειώθηκε και η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τα σχέδια τόνωσης της οικονομίας της χώρας ενίσχυσε τους φόβους για τη ζήτηση στον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Νοεμβρίου χάνει 2,44% στα 73,72 δολάρια το βαρέλι και το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά 2,30% στα 77,23 δολάρια το βαρέλι.

Τα αρνητικά νέα από την Κίνα δείχνουν να υπερισχύουν των ανησυχιών της αγοράς σχετικά με την πιθανότητα μια ισραηλινή απάντηση στην πυραυλική επίθεση του Ιράν την 1η Οκτωβρίου να διαταράξει την παραγωγή πετρελαίου, αν και οι ΗΠΑ έχουν συστήσει στο Ισραήλ να μην στοχεύσει τις ενεργειακές υποδομές του Ιράν.

Οι αποπληθωριστικές πιέσεις στην Κίνα επιδεινώθηκαν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο, και η συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε δημιούργησε ασάφεια σχετικά με το συνολικό μέγεθος του πακέτου για την αναζωογόνηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες και ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών, κατά 2,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας.

Ο αναλυτής αγοράς της IG, Tony Sycamore, χαρακτήρισε την ενημέρωση του κινεζικού υπουργείου Οικονομικών το Σάββατο “αποτυχία”.