Θ. Πανταλέων: Είμαστε στο πλευρό των επαγγελματιών της εστίασης – Πρέπει να ακούγονται τα προβλήματά τους

από Team MyPortal.gr
sms

Συνάντηση με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης πραγματοποίησε ο υποψήφιος πρόεδρος για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» Θεόδωρος Πανταλέων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εστίαση είναι πολλά και τα τελευταία χρόνια έχουν σωρευθεί. Ο κ. Πανταλέων στη συνάντηση τόνισε ότι η «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» θα  αναδεικνύει μέσα από το Ε.Ε.Θ. τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και θα βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρηματιών. Εξάλλου, όπως επισήμανε, «το 10% του Επιμελητηρίου προέρχεται από αυτό τον κλάδο».

«Η εστίαση σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους τροφοδότες της ελληνικής Οικονομίας, με 400.000 απασχολούμενους και άλλους 100.000 που συνδράμουν και βοηθούν στις οικογενειακές κυρίως επιχειρήσεις. Η εστίαση πλήττεται και όταν οι άνθρωποι της  θέτουν ζητήματα και επισημαίνουν προβλήματα, λάθη και παραλείψεις, πρέπει να ακούγονται. Μέσα από το Ε.Ε.Θ. μπορούμε να βρούμε λύσεις», υπογράμμισε ο κ. Πανταλέων και ανέφερε ότι «σκοπός του συνδυασμού μας είναι να συσταθεί Επιτροπή ειδικά γι΄ αυτόν τον κλάδο». Μάλιστα, τόνισε ότι στην «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» συμμετέχουν οι παλαιότεροι του κλάδου της εστίασης.

Οι επαγγελματίες της εστίασης από την πλευρά τους αναφέρθηκαν στο αυξημένο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου, στο κόστος της ενέργειας, στην ελλιπή χρηματοδότηση, στη ψηφιακή κάρτα εργασίας. Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα του δημόσιου χώρου, των τραπεζοκαθισμάτων αλλά και των φορτοεκφορτώσεων. Ο κ. Πανταλέων τάχθηκε υπέρ της προστασίας του δημόσιου χώρου και επισήμανε αναφερόμενος στους νέους κανόνες φορτοεκφόρτωσης ότι θα πρέπει εν όψει του νέου συγκοινωνιακού και κυκλοφοριακού χάρτη της πόλης, να ληφθούν υπόψιν τα λογικά αιτήματα της αγοράς και να μην μετακυλίουν το κόστος της αυστηροποίησης μόνον στους επαγγελματίες.

«Για όλα αυτά ο επαγγελματίας έχει φωνή και επιλογή. Αν δεν υπάρξει συσπείρωση και ενιαία εκπροσώπηση δεν θα μπορέσουν να λυθούν τα προβλήματα. Στις ερχόμενες εκλογές για το Ε.Ε.Θ. ο επαγγελματίας μπορεί να αναδείξει εκείνες τις δυνάμεις που γνωρίζουν τα θέματα και μπορούν να διεκδικήσουν λύσεις. Η «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» έχει αποδείξει ότι ήταν και θα είναι στο πλευρό τους», σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.