Σ. Φάμελλος: Δικαιολογημένος ο αποκλεισμός Κασσελάκη – Φτάσαμε να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ

από Team MyPortal.gr
sms

«Η απόφαση που πάρθηκε το Σάββατο είναι η απάντηση μιας οικογένειας σε ενέργειες οι οποίες ήταν απολύτως αναντίστοιχες με αυτό το οποίο είναι η κοινή μας ταυτότητα», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη.

Ειδικότερα, μιλώντας στα Παραπολιτικά, δήλωσε ότι, «Δεν πρέπει να αλλάξει αυτή η απόφαση, θεωρώ δηλαδή ότι είναι μια απόφαση δικαιολογημένη. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί προσπαθούν να τηρήσουν τους κανόνες, την ταυτότητα και την ύπαρξη αυτού του κόμματος».

Ερωτηθείς αν είναι αντιδημοκρατικό να στερείται το δικαίωμα της υποψηφιότητας σε έναν πρώην εκλεγμένο από τη βάση αρχηγό, ο  κ. Φάμελλος απάντησε: «Δεν είναι αντιδημοκρατικό όταν τηρούνται οι κανόνες, αλλά είναι συνταρακτικό, δηλαδή είναι κάτι το οποίο δεν είναι συνηθισμένο, δεν είναι κάτι το οποίο ακολουθεί μια αναμενόμενη εξέλιξη γιατί ασχέτως του πώς εκλέγεται κάποιος, δεν έχει το ανεξέλεγκτο και ανέλεγκτο να εκπέμπει οποιαδήποτε πρόταση σε αντίθεση και με τα συμφέροντα του κόμματος».

«Φτάσαμε να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Φτάσαμε εδώ γιατί οι επιλογές του προηγούμενου προέδρου ήταν σε αντίθεση με τα συμφέροντα και τα εκλογικά, δημοσκοπικά αλλά και τα κοινωνικά πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούνταν από λάθος σε λάθος, σε συρρίκνωση και απαξίωση.

Φτάσαμε εκεί γιατί οι επιλογές που γινόντουσαν, κατ’ εμέ ασυνεπείς επιλογές, δηλαδή δεν ήταν ένα ενιαίο σχέδιο, ήταν ένα πολιτικό εκκρεμές, κατέληγαν να είναι εις βάρος των συμφερόντων του ΣΥΡΙΖΑ και να είμαστε απαξιωμένοι στην κοινωνία. Δηλαδή να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της κυρίας Τζάκρη ότι «σε περίπτωση μη υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη θα βάλουν το «σακάκι» του», είπε, «Πρέπει όλοι να εξασφαλίσουμε την επόμενη μέρα και ότι θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η σοβαρότητα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να απαντήσω σε μια τέτοια δήλωση που δεν έχει σοβαρότητα».

«Πρέπει να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική και πιστεύω ότι και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της κοινωνίας και χρειαζόμαστε μια μεγάλη προοδευτική απάντηση. Πρέπει να αλλάξουμε το κλίμα και στον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσουμε μπροστά», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί μια ενδεχόμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος απάντησε: «Από τη δική μου πλευρά θέλω να ζητήσω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να αποδειχθεί πιο δυνατή και πιο ενιαία από ποτέ, την έχουμε ανάγκη. Δεν εμπιστεύομαι αυτές τις φήμες ή τις διαδόσεις. Πρέπει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποδειχθούν πιο ενιαίοι, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ. Το χρειαζόμαστε».