Μ. Σχοινάς σε συζήτηση για Frontex: Την απάντηση την έδωσαν οι χωρικοί του Έβρου

από Team MyPortal.gr
sms

Την έντονη αντίδραση του Μαργαρίτη Σχοινά προκάλεσαν τα όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση για τη Frontex στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Άκουσα πάρα πολλά σε αυτή τη συζήτηση και άκουσα πάρα πολλά που ακόμα προσπαθώ να τα χωνέψω στο μυαλό μου. Άκουσα από εδώ», είπε, δείχνοντας προς τη μία πλευρά των εδράνων, «ότι η Frontex είναι εγκληματική οργάνωση». «Άκουσα από εκεί», συνέχισε δείχνοντας προς την άλλη «ότι η Frontex είναι γραφείο ταξιδίων».

«Αυτά τα δύο δεν είναι η πολιτική που ετοιμάζουμε. Και την απάντηση δεν θα τη δώσω εγώ. Την απάντηση την έδωσαν εκείνες τις δύσκολες μέρες του Μαρτίου του 2020, όταν 20.000 απελπισμένοι άνθρωποι εργαλειοποιήθηκαν στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο, όπου κάποιοι τους έσπρωξαν προς την ΕΕ, την έδωσαν οι απλοί χωρικοί του Έβρου, που έβγαιναν από τα σπίτια τους στα χωριά των συνόρων της Ευρώπης να χειροκροτήσουν τις δυνάμεις της Frontex που έρχονταν να βοηθήσουν τις ελληνικές συνοριακές Αρχές να κρατήσουν το σύνορο της Ελλάδας που ήταν το σύνορο της Ευρώπης. Αυτοί έδωσαν την απάντηση και δεν θα τη δώσουμε εμείς εδώ μέσα από συζητήσεις δογματικές, στείρες που δεν βοηθούν σε τίποτα, που δεν μας πάνε ούτε ένα μέτρο μπροστά, απλώς γίνονται μικρά βιντεάκια που παίζουν στα σόσιαλ μίντια για να ταϊστούν οι εκλογικές πελατείες».