Κέρδη για το χρυσό εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

από Team MyPortal.gr
sms

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του χρυσού, την Πέμπτη, με τους εμπόρους να αναμένουν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας, ώστε να εκτιμήσουν τη μελλοντική στάση της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η τιμή spot του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,18% στα 2.630,60 δολάρια ανά ουγγιά, μετά την υποχώρηση των προηγούμενων έξι συνεδριάσεων. Οι τιμές σημείωσαν υψηλό ρεκόρ τον περασμένο μήνα.

Τα futures για τον χρυσό κέρδισαν 0,2% στα 2.631,40 δολάρια.

«Εάν ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή έρθει θερμότερος, οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων θα ανέβουν και αυτό είναι κακό για τον χρυσό. Νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο για να πέσουν οι τιμές, αλλά δεν βλέπω απαραίτητα πτωτική τάση στη μεγάλη εικόνα», δήλωσε ο Ilya Spivak, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιων μακροοικονομικών της Tastylive.

Εν τω μεταξύ, τα σχέδια του Ισραήλ να πλήξει το Ιράν ενέτειναν τις ανησυχίες για την αύξηση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Το ασήμι αυξάνεται κατά 0,13% στα 30,71 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα κατά 1,33% στα 970,00 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο καταγράφει άνοδο 1,11% στα 1.054,50 δολάρια ανά ουγγιά.