Άνοδος του πετρελαίου με φόντο τη Μέση Ανατολή και τον κυκλώνα Μίλτον – Πτωτικά το φυσικό αέριο

από Team MyPortal.gr
sms

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, στις πρώτες συναλλαγές της Πέμπτης, εξαιτίας των ανησυχιών για πιθανές διαταραχές του εφοδιασμού στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να σχεδιάζει να πλήξει το Ιράν, παραγωγό πετρελαίου, και λόγω της αύξησης της ζήτησης καυσίμων λόγω του κυκλώνα Μίλτον που πλήττει τη Φλόριντα.

Το Brent κατέγραψε άνοδο 0,78% στα 77,18 δολάρια το βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού WTI αυξήθηκαν κατά 0,83% στα 73,85 δολάρια το βαρέλι.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο επλήγη από μια δεύτερη μεγάλη καταιγίδα, τον τυφώνα Μίλτον, ο οποίος έφτασε στη δυτική ακτή της Φλόριντα, προκαλώντας ανεμοστρόβιλους και πλημμύρες. Η καταιγίδα έχει ήδη αυξήσει τη ζήτηση για βενζίνη στην πολιτεία, με περίπου το ένα τέταρτο των πρατηρίων καυσίμων να έχουν ξεμείνει από προμήθειες, γεγονός που συνέβαλε στη στήριξη των τιμών του αργού.

Υποστηρίζοντας περαιτέρω τις τιμές, οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί για μια πιθανή κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Τα στοιχεία της EIA, την Τετάρτη, έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,8 εκατομμύρια βαρέλια στα 422,7 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο από την πλευρά του υποχωρεί κατά 0,86%, στα 2,637 ευρώ τη μεγαβατώρα.