Μακρόν για την 7η Οκτωβρίου: Ο πόνος του ισραηλινού λαού είναι και δικός μας

από Team MyPortal.gr
sms

Σε δήλωση προέβη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για τον ένα χρόνο από τη φρικιαστική επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς στο Ισραήλ, τονίζοντας ότι «ο πόνος παραμένει, τόσο έντονος όσο πριν από ένα χρόνο. Ο πόνος του ισραηλινού λαού, δικός μας».

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο Χ, στα εβραϊκά, στα αγγλικά και τα γαλλικά, αναφέρει:

«Ο πόνος παραμένει, τόσο έντονος όσο πριν από ένα χρόνο. Ο πόνος του ισραηλινού λαού, δικός μας. Πόνος της πληγωμένης ανθρωπότητας.

Δεν ξεχνάμε τα θύματα, τους ομήρους ή τις οικογένειες με ραγισμένες καρδιές από την απουσία ή την αναμονή. Τους στέλνω τις αδελφικές μας σκέψεις».

Νετανιάχου: Μαζί θα πολεμήσουμε, μαζί θα νικήσουμε – Διάγγελμα σήμερα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Θυμίζεται ότι, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε την Κυριακή ότι θα νικήσει τους «εχθρούς» της χώρας του, μία εβδομάδα αφότου ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και καθώς το Ισραήλ τιμά τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης που εξαπέλυσε πριν από έναν χρόνο η Χαμάς, πυροδοτώντας τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο Τελ Αβίβ, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να ανάψει κεριά και να προσευχηθεί στη μνήμη των αγαπημένων τους που σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου 2023, στην άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

«Μαζί θα πολεμήσουμε και μαζί θα νικήσουμε», διεμήνυσε ο Νετανιάχου, κατά την επίσκεψή του σε στρατιώτες που σταθμεύουν στο βόρειο Ισραήλ, κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο. «Πριν από έναν χρόνο, δεχθήκαμε ένα τρομακτικό πλήγμα», δήλωσε αναφερόμενος στην επίθεση της Χαμάς. Επισημαίνοντας ότι πολλά άλλαξαν στους δώδεκα μήνες που ακολούθησαν, ο Νετανιάχου είπε στους στρατιώτες: «Όλος ο κόσμος είναι έκπληκτος από τα πλήγματα που καταφέρνετε στους εχθρούς μας».

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναμένεται να εκφωνήσει τη Δευτέρα διάγγελμα προς το έθνος για την επέτειο της επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς και αποτέλεσε το έναυσμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.