Συνάντηση του δημάρχου της Λειψίας με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO

από Team MyPortal.gr
sms

Με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος της Λειψίας, κ. Burkhard Jung, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες μαζί με αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη με την αφορμή του εορτασμού της 40ής επετείου της αδερφοποίησης των δύο πόλεων. Η επίσκεψη στη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO έρχεται σε συνέχεια της συμμετοχής της Γερμανίας στην 88η ΔΕΘ ως Τιμώμενης Χώρας, μια συμμετοχή που οργανώθηκε από τον εκθεσιακό οργανισμό της Λειψίας.

Εκτός από τον δήμαρχο της Λειψίας στη συνάντηση από γερμανικής πλευράς παρευρέθηκε επίσης η διευθύντρια της Έκθεσης Βιβλίου της Λειψίας, κα Astrid Böhmisch, στο πλαίσιο της σύσφιξης των δεσμών με τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, αλλά και η σύμβουλος του δημάρχου, Dr. Sabine Willenberg.

Ο κ. Burkhard Jung προσκάλεσε τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO να επισκεφθεί τη Λειψία και να μοιραστούν τις εκθεσιακές εμπειρίες των δύο πλευρών, ενώ αναφερόμενος στην ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης –για την οποία είχε εν τω μεταξύ ενημερωθεί από τον εκθεσιακό φορέα- τόνισε πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την πόλη.

synantisi-1.jpeg

Από την πλευρά της η κα Astrid Böhmisch σημείωσε πως η Έκθεση Βιβλίου της Λειψίας είναι από τα μεγαλύτερα events στην πόλη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε την επιτυχία της γερμανικής συμμετοχής στην 88η ΔΕΘ, τονίζοντας πως ήταν ο εκθεσιακός οργανισμός της Λειψίας εκείνος που την οργάνωσε, ενώ εξέφρασε τη βούληση της ΔΕΘ-HELEXPO η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές να συνεχιστεί.

Μάλιστα, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Δρα Κυριάκο Ποζρικίδη, ενημέρωσαν τον δήμαρχο της Λειψίας για την ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αλλά και για τη μακρά ιστορία της ΔΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO δώρισε στον δήμαρχο έναν κατάλογο της Διεθνούς Εκθέσεως Λειψίας του 1961, στην οποία συμμετείχε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ του απένειμε τιμητική πλακέτα για τη σημαντική συνεισφορά του στην επιτυχία της συμμετοχής της Γερμανίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 88η ΔΕΘ.