IDF: Πλήγματα στην υπηρεσία πληροφοριών της Χεζμπολάχ – Ανταλλαγή πυρών έπειτα από θάνατο Λιβανέζου στρατιώτη

από Team MyPortal.gr
sms

Οστρατός του Λιβάνου δήλωσε ότι πυροβόλησε εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων μετά από ένα δεύτερο περιστατικό την Πέμπτη, κατά το οποίο ένας Λιβανέζος στρατιώτης σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα.

Αρχικά, ο λιβανικός στρατός ανέφερε ότι ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε πλήξει μια μονάδα του στρατού που εργαζόταν για να επιτρέψει τη διέλευση πολιτών μέσω του δρόμου Marjeyoun-Hasbaya στην πόλη Κούμπκα

Ένας στρατιώτης φέρεται να τραυματίστηκε από το υποτιθέμενο πλήγμα.

Αργότερα, ο στρατός του Λιβάνου δήλωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε από ισραηλινό πλήγμα, ενώ εκτελούσε αποστολή εκκένωσης και διάσωσης με τον λιβανέζικο Ερυθρό Σταυρό στη νότια πόλη Tαϊμπέχ.

IDF: Επιδρομή στην υπηρεσία πληροφοριών στη Βηρυτό

Στο μεταξύ, αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας έβαλαν στο στόχαστρο το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, ανέφεραν οι IDF την Πέμπτη, μετά από αναφορές για μεγάλες εκρήξεις στη λιβανέζικη πρωτεύουσα.

Οι IDF ανέφεραν ότι μαχητικά αεροσκάφη της IAF, καθοδηγούμενα από πληροφορίες της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών, στόχευσαν χώρους της Χεζμπολάχ που εμπλέκονται στις επιχειρήσεις πληροφοριών της ομάδας.

Τα πλήγματα αυτά φέρεται να έπληξαν τρομοκράτες, εξοπλισμό συλλογής πληροφοριών και κέντρα διοίκησης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, καταστράφηκαν επίσης πρόσθετες υποδομές τρομοκρατών της Χεζμπολάχ, σημείωσε ο στρατός.

Οι IDF ανέφεραν ότι το Σώμα Πληροφοριών της Χεζμπολάχ, το οποίο αποτέλεσε στόχο της επιχείρησης, είναι το κύριο όργανο πληροφοριών της τρομοκρατικής οργάνωσης και είναι υπεύθυνο για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις IDF και το Ισραήλ, ενώ το αρχηγείο κατευθύνει την τρομοκρατική δραστηριότητα.