Δημοσκόπηση Interview: Πρωτιά Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ – «Μάχη» Ανδρουλάκη – Δούκα για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ

από Team MyPortal.gr
sms

Διάλυση στον ΣΥΡΙΖΑ και ντέρμπι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την ιστοσελίδα politic.gr.

Συγκεκριμένα, 7 στους 10 (69%) πιστεύουν πως μετά τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα θα διασπαστεί στην περίπτωση που εκλεγεί ο Στ. Κασσελάκης για πρόεδρος.

Τα ποσοστά με προέδρους τον Σ. Φάμελλο και Π. Πολάκη είναι πολύ μικρότερα, 2% και 6% αντίστοιχα. Αντίθετα, όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν 8 στους 10 θεωρούν πως το κόμμα μετά την εκλογή του προέδρου θα παραμείνει ενωμένο.

«Ναι» στην επανεκλογή του Κασσελάκη θέλει το 42%

Ειδικότερα, στην ερώτηση αν οι ψηφοφόροι επιθυμούν να επανεκλεγεί ο Στ. Κασσελάκης, στο σύνολο της κοινής γνώμης οι περισσότεροι απαντούν αρνητικά (48%). Ισοψηφία έχουμε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 42% επιθυμεί την επανεκλογή του και το αντίστοιχο ποσοστό την απομάκρυνσή του.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θέλουν νέο πρόεδρο

Στο μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, τόσο η κοινή γνώμη όσο και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θέλουν νέο πρόσωπο για πρόεδρο στο κόμμα. Ειδικότερα:

– Στο σύνολο της κοινής γνώμης το 31% θέλει ξανά πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε αντίθεση με το 64% που θα ήθελε να εκλεγεί κάποιος άλλος για πρόεδρος.

– Ομοίως, και με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι (59%) επιθυμούν να εκλεγεί νέο πρόσωπο για πρόεδρος στο κόμμα.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, στο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης (38%) και με σχεδόν δέκα μονάδες κάτω ακολουθεί ο Σωκράτης Φάμελλος (29%) (σημ. η έρευνα ξεκίνησε πριν ανακοινώσει ο Ν. Φαραντούρης). Τρίτος έρχεται ο Παύλος Πολάκης με 14%.

«Μάχη» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Η ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται σε αμφίρροπο αγώνα καθώς Ν. Ανδρουλάκης και Χ. Δούκας πετυχαίνουν την απόλυτη ισοψηφία (29%). Τρίτος έρχεται ο Π. Γερουλάνος με 19,2% και τέταρτη η Α. Διαμαντοπούλου με 12,6%.

Ταυτότητα της έρευνας