Ο Γκιουλέκας στο υπουργικό κλιμάκιο που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στον Έβρο

από Team MyPortal.gr
sms

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας συμμετέχει στο υπουργικό κλιμάκιο που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην περιοδεία του στον Έβρο, σήμερα, Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024 και θα πάρει μέρος στην παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της περιοχής.

Με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Έβρο και τις σημαντικές ανακοινώσεις για την αναπτυξιακή δυναμική της Θράκης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Έβρο είναι προσωπικό, ουσιαστικό, έμπρακτο και αδιάλειπτο. Η συνολική αναπτυξιακή στρατηγική που χαράσσουμε για τον Έβρο μας αποτελεί σαφή προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Από εδώ, από τον Έβρο, αρχίζει η Ελλάδα. Εδώ είναι τα σύνορα της Ευρώπης.

Οι πολιτικές αυστηρής φύλαξης των συνόρων θωρακίζουν την Ελλάδα. Προστατεύουν τα ευρωπαϊκά σύνορα. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αναβαθμίζεται σε πόλο ανάπτυξης για ολόκληρη την Θράκη, ενώ η προγραμματισμένη αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πύθιο-Ορμένιο προωθεί την κάθετη δικτύωση της χώρας, καθιστώντας την κέντρο εναλλακτικών διαδρομών για την μεταφορών προϊόντων. Παράλληλα, η εμπορική λειτουργία του Τερματικού Σταθμού LNG Αλεξανδρούπολης καθιστά την περιοχή σημείο αναφοράς με ιδιαίτερο γεωπολιτικό αποτύπωμα, αφού ο Έβρος καθιερώνεται σε ενεργειακή πύλη για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας στον σύγχρονο ενεργειακό χάρτη. Επιπλέον, η αναβάθμιση του Τελωνειακού Σταθμού των Κήπων, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της την ερχόμενη άνοιξη, θα βοηθήσει σημαντικά στη διευκόλυνση της μεταφοράς προϊόντων, εμπορευμάτων και αγαθών από την Ασία προς την Ευρώπη, αλλά και στην προσέλκυση ξένων επισκεπτών στην πατρίδα μας.

Το Υφυπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), στο πλαίσιο του συντονιστικού ρόλου του προχωρεί, υιοθετώντας μια εξωστρεφή πολιτική, στην τόνωση της επιχειρηματικότητας του Έβρου, όπως και ολόκληρης της Μακεδονίας και της Θράκης, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου προσφέροντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την δημιουργία νέων επενδύσεων και θέσεων εργασίας. Σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις του Έβρου, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους Δήμους του Νομού, αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, ενισχύοντας τους ανταγωνιστικούς τομείς της οικονομίας που υπάρχουν στην Βόρειο Ελλάδα.

Εκμεταλλευόμαστε δυνατότητες, ευκαιρίες και προοπτικές, ώστε να σηκώσουμε την Μακεδονία και την Θράκη πιο ψηλά. Και όλοι μαζί οικοδομούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλο τον Έβρο».