Προκαλεί ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν: Θα χτυπήσουμε όλες τις υποδομές του Ισραήλ

από Team MyPortal.gr
sms

Νέες απειλές κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα, Τετάρτη ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, στρατηγός Μοχάμαντ Μπαγκερί, λέγοντας ότι το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης είναι έτοιμο να επαναλάβει την πυραυλική του επίθεση με «πολλαπλασιασμένη ένταση» εάν το Ισραήλ απαντήσει στο έδαφός του.

«Αν το σιωνιστικό καθεστώς, που έχει τρελαθεί, δεν περιοριστεί από την Αμερική και την Ευρώπη και σκοπεύει να συνεχίσει τέτοια εγκλήματα ή να κάνει οτιδήποτε κατά της κυριαρχίας ή της εδαφικής μας ακεραιότητας, η επιχείρηση [της Τρίτης] θα επαναληφθεί με πολύ μεγαλύτερο μέγεθος και θα χτυπήσουμε όλη τους την υποδομή», είπε ο Μπαγκερί στην κρατική ιρανική τηλεόραση.

Το Ιράν που εκτόξευσε χθες περίπου 200 πυραύλους έχει αποφύγει να βάλει στο στόχαστρο τους ισραηλινούς αμάχους, αν και είναι «εντελώς εφικτό», πρόσθεσε.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέφεραν στο Διαδίκτυο πλάνα από, όπως είπαν, εκτοξεύσεις πυραύλων, οι οποίοι σύμφωνα με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης είχαν στόχο «τρεις στρατιωτικές βάσεις» γύρω από το Τελ Αβίβ και άλλες βάσεις.

Νωρίτερα, μήνυμα προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη απηύθυνε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την πυραυλική επίθεση από την Τεχεράνη κατά του Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης (02/10).

Μιλώντας σε ομάδα ανώτατων αξιωματούχων στην Τεχεράνη, ο Χαμενεΐ κατηγόρησε τις ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες, όπως είπε, «υποστηρίζουν ψευδώς ότι θα φέρουν την ειρήνη και την ηρεμία στην περιοχή μας».

«Εξαφανιστείτε» από την περιοχή, συνέχισε ο Ιρανός ηγέτης «ώστε τα κράτη της περιοχής να ζήσουν ειρηνικά».

Ο Χαμενεΐ είπε, επίσης, ότι θρηνεί για τον θάνατο του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, αλλά εξήγησε ότι δεν ακύρωσε τη σημερινή συνάντηση γιατί ο θρήνος του Ιράν αποτελεί δύναμη αναγέννησης και ώθησης προς τα εμπρός.

Σύμφωνα με το Reuters η εντολή για την εκτόξευση των πυραύλων κατά του Ισραήλ δόθηκε από τον Χαμενεΐ ο οποίος παραμένει σε ασφαλή τοποθεσία.

Νέες απειλές Πεζεσκιάν: Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίδραση

Νέες απειλές προς το Ισραήλ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, διαμηνύοντας ότι «θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίδραση αν δε σταματήσει τα εγκλήματά του».

Ο Ιρανός πρόεδρος κάνει αυτή τη δήλωση μία ημέρα αφότου το Ιράν εκτόξευσε κύμα βαλλιστικών πυραύλων στο Ισραήλ, και το Ισραήλ ενέτεινε τον πόλεμο του με τη Χεζμπολάχ της Τεχεράνης στέλνοντας στρατεύματα πέρα ​​από τα σύνορα με τον Λίβανο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι θα απαντήσει στο Ιράν μετά την πυραυλική επίθεση.

«Εάν το Σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) δεν σταματήσει τα εγκλήματά του, θα αντιμετωπίσει σκληρότερες αντιδράσεις», είπε ο Ιρανός Πεζεσκιάν αναχωρώντας για προγραμματισμένο ταξίδι στο Κατάρ, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πεζεσκιάν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο πρώτος στόχος στη Ντόχα ήταν να συζητηθούν οι διμερείς δεσμοί και να υπογραφούν συμφωνίες με την κυβέρνηση του Κατάρ. Θα παραστεί επίσης σε μια σύνοδο κορυφής για το Διάλογο Συνεργασίας στην Ασία.

Πηγή: Alarabiya News, Reuters, CNN