Ισραηλινά ΜΜΕ: Από ασφυξία ο θάνατος του Νασράλα

από Team MyPortal.gr
sms

Ησορός του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ανασύρθηκε από το σημείο όπου σημειώθηκε η ισραηλινή αεροπορική επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού, την Κυριακή, όπως ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές, αναφέροντας πως το σώμα του παρέμενε άθικτο.

Η ανακοίνωση της Χεζμπολάχ το Σάββατο, που επιβεβαίωσε το θάνατο του Νασράλα, δεν διευκρίνισε τις συνθήκες του θανάτου του ούτε το πότε θα γινόταν η κηδεία του. Ωστόσο, οι πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν ορατά τραύματα στο σώμα του, υποδηλώνοντας ότι ο θάνατός του ενδεχομένως να οφείλεται στην ισχύ της έκρηξης.

Ωστόσο, μετά την είδηση ότι η σορός του Νασράλα δεν έφερε τραυματισμούς, άρχισαν να πληθαίνουν οι εικασίες για την αιτία θανάτου του, με κάποιες να κάνουν λόγο για ασφυξία.

Ειδικότερα, το ισραηλινό Channel 12 News ανέφερε την Κυριακή ότι οι συνθήκες στις οποίες βρισκόταν δεν είχαν κατάλληλο αερισμό, με αποτέλεσμα τα αέρια από τους βομβαρδισμούς να διεισδύσουν στην περιοχή και να προκαλέσουν τον θάνατό του από ασφυξία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση της Παρασκευής.

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ εξουδετερώθηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στο Λίβανο, όπου οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν τον Νασράλα στο υπόγειο κέντρο διοίκησης της οργάνωσης όπου επρόκειτο να συναντηθεί με ανώτερα στελέχη του.