Ρωσία: Προς αναβολή οι εκλογές στα κατεχόμενα της Ουκρανίας

από Team MyPortal.gr
sms

Την πιθανότητα αναβολής των εκλογώνεξετάζει η Ρωσία στις περιοχές που κατέχει στην Ουκρανία, λόγω της τεταμένης κατάστασης ασφαλείας, σύμφωνα με το DPA.

Συγκεκριμένα, οι τοπικές εκλογές αναμενόταν να διεξαχθούν στις 10 Σεπτεμβρίου – όπως και στη Ρωσία – αλλά σύμφωνα με την πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Έλα Παμφίλοβα, «απρόβλεπτες συνθήκες» θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αλλαγή σχεδίων.

Στη συνάντηση που είχε η Παμφίλοβα με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πουτίν ανέφερε πως ο κίνδυνος για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων που ζουν «σε ορισμένες περιοχές των νέων περιοχών της Ρωσίας» σημαίνει ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να αναβληθούν, σύμφωνα με το ρωσικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Επίσης, πρόσθεσε: «Σίγουρα θα διατηρούμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό εάν υπάρχουν σοβαροί λόγοι», περιγράφοντας την κατάσταση στα κατεχόμενα ως «όχι απλή».

Όπως διευκρίνισε η Παμφίλοβα τώρα «είναι δύσκολο από τεχνική άποψη», που επικαλείται το TASS, στη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Μόσχα κήρυξε τις ουκρανικές περιοχές Ζαπορίζια και Χερσώνα στο νότο και Ντονέσκ και Λουγκάνσκ στα ανατολικά ως προσαρτημένα τμήματα της Ρωσίας το 2022, μετά από πλαστά δημοψηφίσματα που παραβίαζαν το διεθνές δίκαιο, σημειώνει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. Στις αρχές Ιουνίου, η Ουκρανία ξεκίνησε μια αντεπίθεση για να προσπαθήσει να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη.