ΜέΡΑ25: Παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές στη Β’ Θεσσαλονίκης

από Team MyPortal.gr
sms

Το ΜέΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ διοργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων βουλευτών και βουλευτριών του στη Β’ Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 8 Μαΐου στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβαν ο Κώστας Πουλής, μέλος της Κ.Ε. του ΜέΡΑ25 και η Λίτσα Αμμανατίδου Βουλευτής περιόδου 2007-2015 μέλος της Εκλογικής επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης.

Στις εισηγήσεις τους αναφέρθηκαν στο διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μάη όπως το αντιλαμβάνεται το ΜέΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, όπως και στο πλαίσιο στο οποίο θα δοθεί η μάχη των εκλογών στη Β΄Θεσσαλονίκης.

Το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ απαρτίζεται από τους:

  1. Μαρία Δεργιαδέ – Κανταρά
  2. Δημήτρης Ζερβουδάκης
  3. Δέσποινα Κομπογιάννη
  4. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος
  5. Αικατερίνη Σαχταρίδη
  6. Χριστίνα Σκαρλάτου
  7. Βασίλης Τίγκας
  8. Νένα Τριαντσίδου

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με την παρουσίαση των υποψηφίων

Ακολουθούν τα βιογραφικά των υποψηφίων:

  1. Μαρία Δεργιαδέ – Κανταρά

Η Μαρία Δεργιαδέ-Κανταρά γεννήθηκε στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης. Έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σπούδασε αγιογραφία, ξυλογλυπτική (με εξειδίκευση στην παραδοσιακή) και διακόσμηση εσωτερικού χώρου.
Συμμετείχε με έργα της σε εκθέσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και εκκλησίες. Συμμετέχει ενεργά σε φιλοζωικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες.

  1. Δημήτρης Ζερβουδάκης

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης γεννήθηκε, σπούδασε και κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος του Λυκείου φοίτησε στη Ν.Ο.Ε του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και όντας φοιτητής, στα πλαίσια του Φοιτητικού Ομίλου Θεάτρου Κινηματογράφου (Φ.Ο.Θ.Κ.) ασχολείται με το τραγούδι και τη μουσική από το 1983 ως ερασιτέχνης αλλά και επαγγελματίας στη συνέχεια. Ασχολείται αποκλειστικά με την μουσική παραγωγή, προτείνοντας πάνω από δέκα δισκογραφικές ενότητες μέσα στα χρόνια. Οι συναυλίες αποτελούν το κύριο πεδίο της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Σήμερα πρόσθετα, θητεύει ως πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

  1. Δέσποινα Κομπογιάννη

Η Δέσποινα Κομπογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης με καταγωγή από τις Πέντε Βρύσες Λαγκαδά.
Είναι ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος και μέλος του ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών. Μέσα από το δίκτυο των ΕΑΑΚ, συμμετέχει ενεργά στους αγώνες της νεολαίας ενάντια στην εγκατάσταση της αστυνομίας στο ΑΠΘ και τον αυταρχισμό.
Δραστήρια στο κοινωνικό κίνημα, από το φεμινιστικό μέχρι το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό με συμμετοχή στις μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στη Σταυρούπολη και τη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας από την ίδρυση της το 2015 και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπότακτη Αριστερά.

  1. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος

Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Κατοικεί στο Φίλυρο.
Μαθήτευσε στο 5ο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης.
Αποφοίτησε από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, διοίκηση επιχειρήσεων.
Είναι παντρεμένος με την Μαρία Καρδοπούλου και έχει μία κόρη τη Στέλλα, φοιτήτρια Γεωπονίας ΑΠΘ.
Είναι εκλεγμένος στην τοπική αυτοδιοίκηση στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη και στο Διοικητικό Συμβούλιο Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης ο ΕΡΜΗΣ.
Το επάγγελμά του είναι αυτοκινητιστής.
Βρίσκεται στο ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ γιατί πιστεύει στις θέσεις, στις προγραμματικές του δηλώσεις και για να φέρουμε εις πέρας τη Ρήξη με την Ολιγαρχία!
Συμμετέχει στις εκλογές της 21ης Μαΐου ως υποψήφιος στη Β’ Θεσσαλονίκης γιατί όλα μπορεί να είναι αλλιώς!

  1. Κατερίνα Σαχταρίδη

Η Κατερίνα Σαχταρίδη είναι 44 ετών, γεννημένη στην πρώην Σοβιετική Ένωση και έχει πτυχίο Νοσηλευτικής. Είναι γραμματέας στον πολιτιστικό σύλλογο “Εστία” Νέας Φιλαδέλφειας και γραμματέας στο Δ.Σ. του Δημοτικού σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας. Διδάσκει Ρωσική γλώσσα και ασχολείται με μεταφράσεις. Σπουδάζει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ασχολείται με τον αθλητισμό.

  1. Χριστίνα Σκαρλάτου

Η Χριστίνα Σκαρλάτου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι 55 χρονών, μητέρα.
Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο ΑΠΘ και από την ενηλικίωσή της εργάζεται ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών στον ιδιωτικό τομέα.
Από το 2010 και μετά συμμετέχει στον αντιμνημονιακό αγώνα ως ανένταχτη, από το 2017 ως μέλος αρχικά του DiEM25 και από το 2019 του ΜέΡΑ25.
Όραμά της η απόδραση της χώρας από τα δεσμά της μνημονιακής χρεοδουλοπαροικίας, ως βασική προϋπόθεση για να μπορέσουμε εμείς και κυρίως τα παιδιά μας να ονειρευτούν και να οικοδομήσουν έναν κόσμο δίκαιο και δημοκρατικό, με το κράτος να λειτουργεί προς όφελος των πολλών και όχι της ντόπιας και ξένης παρασιτικής ολιγαρχίας και των αυλικών τους.
Με σεβασμό στο Περιβάλλον, στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία.
Απέναντι στις Διακρίσεις, στον Εκφασισμό της κοινωνίας και τη Διαφθορά που διαρκώς απλώνουν τα πλοκάμια τους γύρω μας και μας προκαλούν ασφυξία.
Είναι η στιγμή να αναπτερωθεί το όραμα της πρώτης φοράς Ρήξης. Από εμάς εξαρτάται αρκεί να το πιστέψουμε, πως βεβαίως και ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

  1. Βασίλης Τίγκας

Ο Βασίλης Τίγκας είναι ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο της ασφάλειας, των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής στη πόλη της Θεσσαλονίκης από το 2009. Με την πολιτική αποφάσισε να ασχοληθεί διότι τον κούρασε να βλέπει να παίρνονται καθημερινά αποφάσεις που καθορίζουν τις ζωές όλων μας αλλά χωρίς τη δική μας συμμετοχή.

  1. Νένα Τριαντσίδου

Η Νένα Τριαντσίδου είναι 32 ετών. Κατοικεί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα στην θέση του σύμβουλου μηχανογράφησης.
Τελείωσε τις σπουδές της στο τμήμα μηχανικών πληροφορικής, υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών στις Σέρρες.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ήταν μέλος φοιτητικών παρατάξεων και “μαχόταν” για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των προνομίων των φοιτητών του εκπαιδευτικού ιδρύματος των Σερρών αλλά και γενικότερα των φοιτητών πανελλαδικά.