Ο καιρός σήμερα!

από Team MyPortal.gr
sms

Ο καιρός έχει επιστρέψει σε ανοιξιάτικα μοτίβα από χθες, Κυριακή, γεγονός που θα συνεχιστεί και με την αρχή της νέας εβδομάδας, καθώς σήμερα, Δευτέρα (8/5) θα παρουσιάσει και άλλα σημάδια βελτίωσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), την «εξαίρεση στον κανόνα» των ανοιξιάτικων καιρικών φαινομένων θα την κάνουν η Μακεδονία, η Θράκη και βαθμιαία η Θεσσαλία, κυρίως στα ορεινά της, όπου και προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Αντίστοιχα, η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στο Αιγαίο τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.