Απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου

από Team MyPortal.gr
sms

Πτωτικά ξεκινά η εβδομάδα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την ώρα που γίνονται γνωστά τα εταιρικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με οριακές απώλειες της τάξης του 0,12%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE υποχωρεί 0,19%, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,28%, ο γαλλικός CAC χάνει 0,31% και ο ιταλικός FTSE MIB έχει τις μεγαλύτερες απώλειες (-1,08%).

Στο μεταξύ, η μετοχή της Philips καταγράφει κέρδη 10%, καθώς ανακοίνωσε σταθερότερες πωλήσεις, αλλά διεύρυνση των καθαρών ζημιών λόγω της αναδιάρθρωσής της.

Η Credit Suisse ανακοίνωσε κέρδη για την τελευταία ίσως φορά στην 167χρονη ιστορία της μετά την πώλησή της στην UBS. Η ελβετική τράπεζα αποκάλυψε ότι υπέστη καθαρές εκροές περιουσιακών στοιχείων ύψους 61,2 δισ. ελβετικών φράγκων (68,6 δισ. δολαρίων) κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης του πρώτου τριμήνου.

Τα futures των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν ελαφρώς το βράδυ της Κυριακής, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα εταιρικά κέρδη από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, με τις Alphabet, Microsoft, Amazon και Meta να αναμένεται να υποβάλουν τις  εκθέσεις τους αυτή την εβδομάδα.

Οι επενδυτές θα προσέξουν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, τα οποία θα παράσχουν περαιτέρω ενδείξεις για την υγεία της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.