Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Πράσινο φως για το άνοιγμα των Λυκείων στις 12 Απριλίου

από Team MyPortal.gr
sms

Εγκρίθηκε η πρόταση της Ν. Κεραμέως για επαναλειτουργία των τριών τάξεων του Λυκείου στις 12 Απριλίου – Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self tests – Ξεκινάει η διάθεση για μαθητές 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης.

Το πράσινο φως έδωσε η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου στις 12 Απριλίου καθώς ενέκριναν την εισήγηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Ειδικότερα,  η πρόταση της υπουργού είναι να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου στις 12 Απριλίου ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις παραδόσεις οι εκπαιδευτικοί.

Η κ. Κεραμέως αποχώρησε από τη συνεδρίαση και οι ειδικοί κατέληξαν στο να δώσουν την τελική έγκριση.

Οι αποφάσεις και οι λεπτομέρειες της επαναλειτουργίας των μαθημάτων δια ζώσης θα ανακοινωθούν στην σημερινή συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Υγείας από την Νίκη Κεραμέως.

Πρεμιέρα για την πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self-tests

Σήμερα άλλωστε, ανοίγει το απόγευμα η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 και ξεκινάει η διάθεση τους αποκλειστικά για μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης, από την Πέμπτη στα μεγάλα αστικά κέντρα και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, είναι να ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια, μετά τα Γυμνάσια και στο τέλος η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Γ. Γεραπετρίτης: Άνοιγμα σχολείων με υποχρεωτικά self-tests

Άνοιγμα των Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας χθες, στον ΣΚΑΪ.

«Η Επιτροπή έχει ήδη συζητήσει ότι θα πάμε σε ένα άνοιγμα σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για υποχρεωτικά self-tests. Νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουμε τη Δευτέρα τα σχολεία, καθώς έχουν μείνει επί μακρόν κλειστά και αυτό έχει μια σοβαρότατη επιβάρυνση όχι μόνο για την ψυχική υγεία των μαθητών, αλλά και με ζητήματα μαθησιακά», δήλωσε χαρακτηριστικά.