Β. Κικίλιας: Στις 891 οι ΜΕΘ κορονοϊού πανελλαδικά – Οι 427 στην Αττική

από Team MyPortal.gr
sms

Στις 1.483 ανέρχονται οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν σε όλη τη χώρα αυτή τη στιγμή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, με συμμετοχή της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, πρόκειται για 1.222 κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία, 220 στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και 41 στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Από αυτές, οι 891 είναι ΜΕΘ κορονοϊού και οι 592 ΜΕΘ non COVID. Περίπου οι μισές, 729 κλίνες ΜΕΘ, βρίσκονται στην Αττική (427 ΜΕΘ-COVID και 302 ΜΕΘ non COVID).

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, ο ιδιωτικός τομέας έχει διαθέσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τις 174 από τις 233 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει στην Αττική, «δηλαδή τρεις στις τέσσερις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική βρίσκονται ήδη στη διάθεση του ΕΣΥ», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από τις 59 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική που έχει κρατήσει ο ιδιωτικός τομέας, οι 56 είναι σήμερα κατειλημμένες. Μόνο τρεις κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα είναι σήμερα κενές στην Αττική.