Κυρ. Μητσοτάκης στο CNN: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα βοηθήσουν τον τουρισμό

από Team MyPortal.gr
sms

Την πεποίθησή του ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση του τουρισμού εξέφρασε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, μετά την υιοθέτηση της πρότασή του για το «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό» από την Κομισιόν, υπογραμμίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο τα ταξίδια θα διατηρηθούν ασφαλή.

«Θα κάνουμε όσα μπορούμε για να κρατήσουμε ασφαλή τα ταξίδια» σημείωσε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως η χώρα εξαρτάται πολύ από τον τουρισμό και ότι φέτος η Ελλάδα θα είναι ανοιχτή την τουριστική περίοδο, ενώ προέβλεψε πως θα υπάρξει αύξηση στα ταξίδια το καλοκαίρι.

Ερωτηθείς για το νέο κύμα της πανδημίας σημείωσε πως η Ελλάδα διατηρεί έναν από τους καλύτερους ρυθμούς εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας τους κανονισμούς του ΕΜΑ.

«Όλοι είναι κουρασμένοι από τα μέτρα λόγω Covid, αλλά περιμένω σύντομα επιπέδωση του τρέχοντος κύματος της πανδημίας», πρόσθεσε και υπογράμμισε πως «πρέπει να φερθούμε έξυπνα με τη χαλάρωση των μέτρων».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε σε ανάρτησή του ότι η Ευρώπη προχωρά μπροστά με την πρότασή μας σχετικά με την υλοποίηση της πρότασής του από την Ε.Ε. για ένα Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός είναι μια απόφαση που θα διευκολύνει σημαντικά την κυκλοφορία των πολιτών και θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουρισμού και των οικονομιών που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Η Ευρώπη προχωρά μπροστά με την πρότασή μας. Η εισαγωγή ενός ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να εφαρμοστεί. Αυτή είναι μια απόφαση που θα διευκολύνει σημαντικά την κυκλοφορία των πολιτών και θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουρισμού και των οικονομιών που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν.