Κανονικά οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca – Ομαλά κύλησε το πρόγραμμα των ραντεβού

από Team MyPortal.gr
sms

«Λείπουν οι αποδείξεις για να ενοχοποιηθεί το εμβόλιο της Astrazeneca» για περιστατικά αιματικών θρομβώσεων που έχουν αναφερθεί από άτομα στην Ευρώπη που έχουν εμβολιαστεί, όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, σημειώνοντας πως συνεχίζονται στη χώρα μας οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Όπως ανέφερε κατ;a τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ήταν ελάχιστες οι ματαιώσεις προγραμματισμένων ραντεβού για εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Νωρίτερα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανακοίνωσε τη συνέχιση των εμβολιασμών στη χώρα μας με το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής εταιρείας AstraZeneca, αφότου μελέτησε όλα τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία μετά τις αναφορές από αρκετές χώρες, για περιστατικά θρομβώσεων σε ανθρώπους που είχαν λάβει το εμβόλιο. Με αυτό το δεδομένο, τα ραντεβού των εμβολιασμών συνεχίζονται κανονικά ως έχουν.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατέληξε -ομόφωνα- εκ νέου στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση που να σχετίζει τα θρομβοεμβολικά επεισόδια με το εν λόγω εμβόλιο.

To απόγευμα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν το «φράγμα» των 600 για πρώτη φορά από τις 26 Νοεμβρίου, φτάνοντας τους 605. Τα κρούσματα επιμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, φτάνοντας τα 1.533 το τελευταίο 24ωρο, ενώ οι καταγεγραμμένοι νεκροί ανήλθαν σε 59.