Γ. Κουμουτσάκος: Ομηρία σημαίνει ανταλλάγματα και σχέδιο – Ζήτησε ανταλλάγματα η Τουρκία;

από Team MyPortal.gr
sms

Στοιχείο της συνολικής πολιτικής έντασης της Τουρκίας θεωρεί το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τούρκικες φυλακές, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ κάνει για “Βαβέλ” θέσεων.

Μιλώντας σήμερα στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ , ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε με απορία τους όρους “περί ομηρίας” του Πάνου Καμμένου.

“Τα περί “ομηρίας” δεν είναι όρος καφενείου, υποδηλώνει σχέδιο, δόλο και ανταλλάγματα. Ζήτησε και ποια ανταλλάγματα η Τουρκία; Ποιο το περιεχόμενο τους; Πρόκειται για εξόφθαλμα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουμουτσάκος εκτίμησε, με βάση τις δηλώσεις του Τσαβούσογλου, πως η υπόθεση θα έχει χρονικό βάθος ενώ χρειάζεται προσοχή στους χειρισμούς και στα λεγόμενα για την υπόθεση.

“Εδώ έχουμε Βαβέλ θέσεων, άλλη η τοποθέτηση του ΓΕΣ, άλλη του Καμένου, άλλη του Κουβέλη, άλλη του πρωθυπουργού που προσπάθησε να το χαμηλώσει τους τόνους, άλλη του Κοτζιά”, είπε τονίζοντας τις αντικρουόμενες απόψεις που επικρατούν στην Κυβέρνηση για το χειρισμό του συγκεκριμένου ζητήματος.

Ακόμη, ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για μια συνειδητή στρατηγική έντασης από την πλευρά της Τουρκίας, ενώ επισήμανε πως υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν αποτελεί ένα απομονωμένο γεγονός. Το ενδιαφέρον της Τουρκίας στρέφεται πρώτα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και του φυσικού αερίου και ύστερα το ζήτημα του Αιγαίου, πρόσθεσε στο τέλος.