Φ. Κουβέλης: «Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου, αναφέρομαι στον πρωθυπουργό»

από Team MyPortal.gr
sms

Την αυτονομία του δήλωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

“Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου. Βεβαίως με τον κ. Καμμένο συνεργάζομαι και η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση, όπως και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛΛ., δεν σημαίνει εκχώρηση ούτε της πολιτικής ούτε της ιδεολογικής ταυτότητας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, καθώς δέχθηκε καταιγισμό πυρών για την αποδοχή της πρότασης Τσίπρα να «συνυπηρετήσει» υπό τον Πάνο Καμμένο στο Πεντάγωνο.

Όσον αφορά το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τούρκικες φυλακές, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως “Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των δικαστικών αρχών της Τουρκίας. Μέχρι στιγμής το αποδιδόμενο ποινικό αδίκημα είναι η παράνομη είσοδος σε απαγορευμένη περιοχή. Πρόκειται για συγκεκριμένες συνθήκες που οδήγησαν του δύο στρατιωτικούς να μη μπορούν να βρουν τη σωστή πορεία και να χαθούν μέσα στον χιονιά και στη χαμηλή νέφωση. Τώρα η υπόθεση βρίσκεται στο ΥΠΕΞ, δηλαδή στις διπλωματικές και άλλες ενέργειες που γίνονται”.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε πως αν δεν υπήρχαν σχέσεις έντασης από πλευράς Τουρκίας, το θέμα θα είχε αντιμετωπιστεί με έναν απλό τρόπο απευθείας συνεννόησης.

“Η Τουρκία θέλει να οξύνει τα πράγματα, αν και εκτιμώ ότι μέχρι εκεί θα είναι οι ενέργειές της. Είναι το αποτέλεσμα μιας γενικότερης στάσης που επιδεικνύει και στον χώρο του Αιγαίου αλλά και με την ΑΟΖ στην Κύπρο”, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός στη συνέντευξη του.