Α. Γεωργιάδης: Η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και στα σύνορα έχει αλλάξει μορφή λόγω των αποτυχιών της Κυβέρνησης

από Team MyPortal.gr
sms

“Η ΝΔ προσπαθεί να αποφύγει τον λαϊκισμό στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, κυρίως διότι πιστεύουμε ότι αν επικρατήσει μία διχαστική λογική μπορούμε να υποστούμε βαριές ήττες. Αλλά, μην εκληφθεί αυτό, ότι δεν καταλαβαίνουμε τι έχει συμβεί”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και στα σύνορα έχει αλλάξει μορφή λόγω των αποτυχιών της Κυβέρνησης. Πλέον δεν υπάρχουν μόνο λεκτικές προκλήσεις αλλά και ενέργειες, όπως η αποστολή τουρκικού στόλου στην κυπριακή ΑΟΖ, ο εμβολισμός του σκάφους του λιμενικού αλλά και η φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτών, τόνισε και πρόσθεσε πως “Για όλη αυτή την αλλαγή η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνη”.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι “Έχουν γίνει σφάλματα, αν ο κ. Κάμμενος ήταν στην αντιπολίτευση θα μιλούσε από το πρωί ως το βράδυ στα κανάλια για προδοσία. Εμείς δεν λέμε τέτοια δεν μιλάμε για προδοσία, αλλά είναι προφανές ότι υπάρχει ανικανότητα”.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατέληξε τις δηλώσεις του λέγοντας πως η ευθύνη για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι καθαρά πολιτική, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας καλλιέργησε υπερβολικά καλές προσδοκίες για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.